Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Ministrul bulgar al apărării: Nu vor fi trimise trupe în Ucraina
Articole online

Ministrul bulgar al apărării: Nu vor fi trimise trupe în Ucraina

zelenski

Bulgaria a trimis deja armament conform capacităţilor de care dispune şi conform nevoilor autorităților de la Kiev, a declarat, pentru bTv, ministrul interimar al apărării de la Sofia, Dimităr Stoianov.

Ministrul bulgar al apărării: Nu vor fi trimise trupe în Ucraina

„Declarația că vom trimite trupe în Ucraina este manipulare. Bulgaria va trimite instructori în Germania și Polonia – așa cum a decis Adunarea Națională.

Parlamentarii au decis pe 9 decembrie 2022 ca Bulgaria trimită până la 60 de militari în aceste două țări. Ei vor instrui militari ucraineni pe teritoriul Germaniei și Poloniei”, a explicat el. Dimităr Stoianov a explicat că, prin cea mai recentă decizie a sa, guvernul a stabilit banii de delegație pentru personalul militar bulgar. Vor pleca după ce va sosi cererea, a precizat el.

„Din toate cele șapte puncte care au fost incluse în hotărârea Adunării Naționale, din 9 decembrie și înainte din 3 noiembrie 2022, am îndeplinit șase. Al șaptelea punct care nu a fost îndeplinit și se referă la reînnoirea stocurilor noastre de muniție. Lucrăm la această problemă și cred că vor fi gata până la următorul parlament”, a adăugat ministrul apărării.

Dimităr Stoianov a mai subliniat că informațiile despre ajutorul acordat Ucrainei sunt secrete și acesta nu este un precedent – de exemplu, Republica Cehă, România și Italia nu au anunțat nici ele cum ajută autoritățile de la Kiev. Bulgaria a clasificat și această listă, a precizat el.

„În acest moment, nu ne putem permite să furnizăm arme Ucrainei. Dacă există o posibilitate de implementare a așa-numitului acord triunghiular, acesta trebuie să treacă din nou prin parlament.

Guvernul nu poate lua o astfel de decizie”, a mai spus ministrul Stoianv. Potrivit acestuia, Bulgaria întârzie legat de aceste tranzacții triunghiulare – înlocuirea vechilor arme rusești cu altele moderne. Partenerii noștri occidentali preferă acum să trimită direct arme noi în Ucraina, nu vechi echipamente rusești.

Registration

Aici iti poti reseta parola