Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Ministerul de Interne, Departamentul Securității Statului, Unitatea Militară 0195, nr. 329/0058759
Articole online

Ministerul de Interne, Departamentul Securității Statului, Unitatea Militară 0195, nr. 329/0058759

ceaușescu

Ministerul de Interne, Departamentul Securității Statului, Unitatea Militară 0195, nr. 329/0058759

Ministerul de Interne

STRICT SECRET

Departamentul Securității de Stat

Exemplarul nr. 1

Către Unitatea Militară 0620 – București

În ceea ce privește situația palestinienilor din Irak, dorim să vă informăm cu privire la următoarele aspecte:

În Irak există o grupare independentă a Al Fatah, condusă de Abu Nidhal [sic], dar aflată sub controlul total al autorităților irakiene. Grupul disident desfășoară operațiuni teroriste și este cunoscut pentru astfel de operațiuni în Europa de Vest, precum și pentru anumite operațiuni sub coordonarea serviciilor de informații irakiene, cum ar fi asasinarea unor opozanți ai actualului regim din Irak, aflați în diferite țări arabe sau în Europa (aceștia vizează în principal membri ai Partidului Comunist irakian și ofițeri ai forțelor armate care au fugit din Irak [după lovitura de stat a lui Saddam]).

Există, de asemenea, Frontul de Eliberare a Palestinei (PLF) condus de Samir Goshe, o organizație aflată sub controlul serviciilor de informații irakiene. [PLF] este o grupare palestiniană de linie dură, formată din palestinieni baathiști. PLF este pentru Irak ceea ce al-Sai’qa (Fulgerul) este pentru Siria.

Sediul central al PLF se află oficial în Liban, dar majoritatea membrilor săi, inclusiv forțele de comando, sunt antrenați în Irak.

Liderii PLF au rolul de consilieri ai ofițerilor de informații irakieni. PLF ține legătura cu membrii săi din străinătate prin intermediul ofițerilor irakieni care lucrează sub acoperire diplomatică în diverse ambasade.

Forțele de comando ale PLF sunt responsabile de următoarele sarcini:

– operațiuni militare împotriva ambasadelor, reprezentanților și funcționarilor iranieni, aflați în țările arabe, asasinarea opoziției irakiene din străinătate;

– participarea prin operațiuni speciale (atacuri teroriste asupra unor persoane, sedii, aruncarea în aer a unor clădiri, asasinate) la războiul împotriva Iranului.

Dispunem de informații conform cărora forțele de comando ale PLF recrutează studenți palestinieni în diferite țări din Europa.

Semnat de comandantul unității militare

Sursa: Wilson Center

Registration

Aici iti poti reseta parola