Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Miliardarul lui Trump aruncă bomba. Ce se întâmplă cu bitcoin, dolarii și euro?
Articole online

Miliardarul lui Trump aruncă bomba. Ce se întâmplă cu bitcoin, dolarii și euro?

Bitcoin la 66.000 de dolari?

La summit-ului Bitcoin de la Miami Peter Thiel a făcut două declarații uluitoare „Trebuie să cumperi numai Bitcoin. Simt că este subevaluat ”. El a mers chiar până la a spune: „. O să urce? Poate… Dar cu siguranță ne spune că ne aflăm într-un moment de faliment complet pentru băncile centrale.”

Desigur, aceasta este ceea ce fanaticii Bitcoin spun de ani de zile: fluctuațiile pe termen scurt nu contează și creșterea monedei descentralizate este o dovadă a scăderii încrederii în status quo-ul monetar, mai ales acum că, ca parte a lumii Bretton Woods 3, dolarul american este folosit ca armă împotriva Rusiei, determinând multe țări, inclusiv China, să ia în considerare o schimbare a monedei de rezervă.

„Bitcoin este „arma financiară chineză” împotriva SUA”?

La Bitcoin 2022, Thiel și-a început discursul cu un videoclip cu declarații pe care le-a făcut de-a lungul anilor, vorbind despre viitorul infrastructurii digitale. Previziunile sale cu privire la utilizarea telefonului mobil, care sunau ciudat la acea vreme, s-au dovedit totuși destul de exacte. Cât de exacte sunt noile profeții ale lui Thiel, numai timpul poate dovedi.
După ce videoclipuș s-a încheiat, miliardarul a scos apoi un teanc de bancnote de 100 de dolari din buzunar și le-a arătat celor prezenți. „Este un lucru misterios, ce sunt banii?” A oferit apoi banii unei persoane alese la întâmplare din mulțime.

„Este cam nebunesc că asta încă funcționează”, a continuat Thiel. Deși este miliardar, a avut un punct de vedere. A continuat vorbind despre cum a început PayPal și despre plasamentele în bitcoin.

„Dacă bitcoinul va înlocui aurul, întrebarea este, de ce este atât de subevaluat?”, a spus el. „Bitcoinul este întotdeauna cea mai sinceră piață din lume, cea mai eficientă piață și a fost canarul din mina de cărbune.”

Thiel a continuat subliniind că „azi tot aurul din lume valorează 12 trilioane de dolari, în timp ce acțiunile globale valorează 115 trilioane de dolari. În 1980, raportul era unul la unu, cu tot aurul din lume și acțiunile globale având aceeași valoare de 2,5 trilioane de dolari.”

Acum că inflația este la fel de mare ca la sfârșitul anilor 1970, acțiunile sunt inamicul, iar bitcoin este investiția potrivită, susține Thiel.

Bitcoin va ajunge la 100 000 de dolari?

Thiel spune că acum concurența pentru bitcoin nu este ethereum, care este un sistem de plată, nici aurul, ci acțiunile și se întreabă de ce nu ar trebui să existe o paritate între valoarea de 115 trilioane de dolari a acțiunilor globale și valoarea de ~ 830 de miliarde de dolari în bitcoin. „Încă am speranța că bitcoinul crește cu un factor de 100 de ori”.

„Bitcoin este canarul dinn mina de cărbune, ne spunea că vine inflația; ne spune că băncile centrale sunt în faliment; ne spune că ne aflăm la sfârșitul regimului banilor fiat.”

Thiel a trecut apoi la partea cu adevărat șocantă a discursului său, în care a pus poze cu Warren Buffet, Bill Gates, Larry Fink și Jamie Dimon…pe care l-a numit „gerantocrația financiară”. De cealaltă parte, a spus el, există „mișcări revoluționare de tineret” care îmbrățișează bitcoin.
Thiel i-a învinuit pe „gerontocrați” pentru eșecul Bitcoin de a ajunge la 100.000 de dolari, dând vina pe Warren Buffett, pe care l-a numit „bunic sociopat”, precum și pe Dimon, directorul executiv al JPMorgan, în vârstă de 66 de ani, care a numit bitcoinul o „fraudă”.
În mai multe ocazii și Larry Fink de la BlackRock, în vârstă de 69 de ani,s-a exprimat în același fel. Thiel i-a acuzat pe toți cei trei „gerontocrați” că folosesc practicile de investiții ESH ca o „fabrică de ură” pentru a submina Bitcoin și alte afaceri, scrie Bitcoin Magazine.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola