Evenimentul Istoric > Exclusiv online > Istoria universală > Miliardarul care a căzut din cer și a fost îngropat într-un mormânt necunoscut. Sinucidere, accident sau crimă?
Exclusiv online

Miliardarul care a căzut din cer și a fost îngropat într-un mormânt necunoscut. Sinucidere, accident sau crimă?

Născut în 1877 la Bruxelles, Alfred Loewenstein a fost un om de afaceri cu o avere personală colosală.

Se presupune că Loewenstein a pășit pe ușa greșită la ieșirea din compartimentul toaletei și a căzut de la 4.000 de metri. Avionul a aterizat pe plaja din St.Pol de lângă Dunkerque și apoi a zburat spre aerodromul St. Inglevert între Calais și Boulogne, unde echipajul a spus autorităților că patronul a căzut accidental în Canalul Mânecii.

Mormântul anonim

Soția catolică a lui Loewenstein, Madeleine, și-a îngropat soțul la Bruxelles – într-un mormânt nemarcat. Nu a participat la înmormântare.

O anchetă organizată în grabă, ciudat convocată în țara natală a lui Loewenstein, Belgia, în loc de Anglia, de unde a pornit zborul, sau Franța, unde a fost raportat incidentul, a decis că moartea lui Loewenstein a fost probabil accidentală și, deși cazul a făcut titluri internaționale, această concluzie a rămas valabilă până în zilele noastre.

Teoriile

De-a lungul vremii au apărut, totuși, multe teorii cu privire ce se întâmplase cu Loewenstein în spatele avionului său; unii au suspectat o conspirație criminală în care angajații săi l-au ucis.

New York Times a emis ipoteza că s-ar fi sinucis,  pentru că lăsase în urmă o rețea încurcată de proiecte de afaceri, dintre care multe erau extrem de controversate.

Alții au spus că imperiul său de afaceri era pe punctul de a se prăbuși.

Unii au afirmat că practicile sale de a corupe oameni politici erau pe cale să devină publice, așa că Loewenstein s-a sinucis. Niciuna dintre aceste teorii nu a fost dovedită vreodată.

Cartea

În 1987, William Norris a scris povestea lui Loewenstein în cartea „Omul care a căzut din cer”.

Norris prezintă dovezi că, dacă moartea sa nu a fost o conspirație a rivalilor de afaceri și a asociaților, a existat un anumit oportunism în ceea ce privește moartea magnatului și asigurarea sa.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola