Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Microcip pentru pașaportul Covid? Procesul de cipare a început… pe bază de voluntariat
Articole online

Microcip pentru pașaportul Covid? Procesul de cipare a început… pe bază de voluntariat

E vorba un microcip de dimensiunea orezului produs și testat „cu succes” de o companie de tehnologie din Stockholm.

Pașaportul implantat sub piele

Videoclipul viral publicat de mai multe publicații importante îl arată pe șeful companiei DSruptive, Hannes Sjöblad, explicând cum funcționează. „În acest moment, este foarte convenabil să ai un pașaport COVID întotdeauna accesibil pe implantul tău”, spune el în videoclip. Firma Epicenter încearcă de multă vreme să producă „tehnologie compatibilă cu oamenii”, acum pare să fi reușit spre marea bucurie a autorităților progresiste din această țară.

Guvernul Suediei a promulgat recent noi legi care cer cetățenilor să prezinte dovada vaccinării la fața locului la orice evenimente la care iau parte mai mult de 100 de persoane. Potrivit France24, „În urma acelui anunț, numărul persoanelor cărora li s-au introdus microcipuri sub piele a crescut: aproximativ 6.000 de persoane din Suedia au acum un cip implantat în mână”.

Doar pe bază de voluntariat

Videoclipul demonstrativ arată, de altfel, un controlor înarmat cu un iPhone care scanează mâna unei persoane pentru a vedea dacă aceasta este complet vaccinată, O variantă „comodă”, nu-i așa?

CEO-ul Hannes Sjöblad dă asigurări că aceste implantări se vor face doar „pe bază de voluntariat”. Ca și în cazul vaccinării, probabil, chiar dacă lucrurile s-au mai schimbat. Mai mult, cei care au inventat tehnologia susțin dispozitivul poate fi scos foarte ișor dacă cineva se răzgândește. , Mass-media comunistă din China și-au exprimat un puternic interes puternic față de această tehnologie.

Tehnologia de bază se bazează pe identificarea prin radiofrecvență , care trimite semnale prin câmpuri electromagnetice pentru a identifica informațiile stocate electronic. Este deja utilizat pe scară largă pentru plățile mobile și în multe carduri de credit fără contact .

În mâna cui ajung informațiile?

Teoretic, stocarea de date pe un astfel de cip ar putea fi în cele din urmă extinsă pentru a conține o gamă largă de informații de identificare, ceea ce ridică întrebări legate de confidențialitate și ușurința cu care cei microcipați vor putea fi supravegheați de către diverse entități mai mult sau mai puțin ostile.

De exemplu, Fox News amintește că „Three Square Market, o companie de tehnologie cu sediul în Wisconsin, a devenit prima companie din SUA care a oferit angajaților săi implanturi de microcip similare gratuite în august 2017. Cipul oferă angajaților acces în anumite încăperi, dar și posibilitatea de a plăti pentru mâncare și băuturi în sălile de mese.”

.
Dezvoltatorii cipului încearcă să asigure publicul că informațiile tale personale nu pot fi urmărite sau preluate fără să vrea. Sjöblad spune în videoclip este că implanturile „Nu vă pot dezvălui niciodată locația”.

Dar, în mod clar, faptul că jumătate din videoclip se concentreze pe ideea că nu se poate „urmări” un om în secret, dezvoltatorii săi știu ce ar putea urma, scrie zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola