Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Medvedev anunță din nou apocalipsa nucleară: „Acum nu există condițiile necesare pentru soluții de pace”
Articole online

Medvedev anunță din nou apocalipsa nucleară: „Acum nu există condițiile necesare pentru soluții de pace”

atac nuclear razboi

Medvedev anunță din nou apocalipsa nucleară: „Acum nu există condițiile necesare pentru soluții de pace”

Fostul președinte rus Dmitri Medvedev, acum vice-președintele Consiliului de Securitate Națională, ridică din nou problema catastrofei nucleare, avertizând că, dacă Occidentul va continua să înarmeze Kievul, riscul va fi din ce în ce mai concret.

„Desigur, puteți continua să pompați arme către regimul neofascist de la Kiev și să blocați orice posibilitate de a relansa negocierile”, a declarat Medvedev, într-un articol amplu pentru publicația Izvestia. „Inamicii noștri fac exact asta, nedorind să înțeleagă că obiectivele lor duc, în mod evident, la un fiasco total. Înfrângere pentru toți. Apocalipsa. Viața precedentă va trebui să fie uitată timp de secole, până când molozul fumegător va înceta să mai emită radiații”, a spus Medvedev.

„Deocamdată, Rusia nu întrevede nicio precondiție pentru ca situația din Ucraina să meargă într-o direcție pașnică și acest lucru presupune continuarea operațiunii speciale”, a reiterat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, comentând cu presa propunerea de soluționare pașnică a conflictului prezentată de China săptămâna trecută. Reanexarea Crimeii la Ucraina „este imposibilă”, deoarece este „o parte integrantă a Rusiei”.

Kremlinul s-a declarat „îngrijorat” de situația din Transnistria, regiunea separatistă a Moldovei, subliniind că „este subiectul unei atenții maxime” la Moscova. „Situația este tulbure și este provocată din exterior”, a declarat jurnaliștilor purtătorul de cuvânt, Dmitri Peskov.

„Știm că opozanții noștri din regimul de la Kiev și din țările europene sunt capabili de diverse tipuri de provocări”, a adăugat purtătorul de cuvânt al Kremlinului.

Statele Unite au avertizat China cu consecințe grave, dacă va furniza Moscovei arme pentru a sprijini invazia Ucrainei

Washingtonul și aliații săi din NATO se tem că liderul chinez ar putea lua în considerare furnizarea de echipamente letale, inclusiv drone.

„Beijing-ul va trebui să ia propriile decizii cu privire la modul de acțiune, dacă să ofere asistență militară, iar dacă va parcurge această cale, va fi un cost real pentru China”, a declarat consilierul pentru Securitate Națională de la Casa Albă, Jake Sullivan, la emisiunea „State of the World”, de la CNN.

Beijingul a refuzat să condamne atacul Moscovei asupra Ucrainei, cel mai recent la o reuniune a G20 din India, sâmbătă. Vineri, la împlinirea unui an de război în Ucraina, China a lansat o propunere de încetare a focului, dar oferta a fost primită cu scepticism în rândul aliaților occidentali ai Ucrainei.

„Când aud rapoarte conform cărora China ar putea planifica să furnizeze drone kamikaze Rusiei, prezentând și un plan de pace, atunci sugerez să judecăm China după acțiunile sale și nu după cuvintele sale”, a declarat duminică ministrul german al Apărării, Boris Pistorius, pentru postul public german „Deutschlandfunk”.

Şi directorul CIA, William Burns, a vorbit despre China într-un interviu difuzat duminică, afirmând că serviciile secrete americane consideră că „leadershipul chinez ia în considerare furnizarea de echipamente letale”.

„Rusia a reușit să combată planurile Occidentului de a o dezmembra și izola”, a declarat ministrul de externe rus, Serghei Lavrov, la o întâlnire cu șefii organelor teritoriale ale Ministerului de Externe, potrivit RIA Novosti. „Lumea a intrat într-o eră a schimbărilor radicale și ireversibile. Am reușit nu numai să zădărnicim planurile colective ale Occidentului de a izola și chiar dezmembra Rusia, ci și să garantăm o cooperare continuă cu marea majoritate a membrilor comunității internaționale”, a spus ministrul rus, Lavrov. „Moscova dezvoltă legături din ce în ce mai strânse și mai eficiente cu majoritatea țărilor din lume”, a mai adăugat Lavrov.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola