Evenimentul Istoric > Articole online > Măsurile pe care trebuie să le respecte românii după relaxarea regulilor anti-COVID-19
Articole online

Măsurile pe care trebuie să le respecte românii după relaxarea regulilor anti-COVID-19

În document se arată că, din cauza transmiterii comunitare a SARS-CoV-2 în România, toţi pacienţii care se internează în spitale trebuie consideraţi ca fiind potenţial infectaţi, motiv pentru care este obligatorie utilizarea echipamentelor individuale de protecţie la toate procedurile medicale efectuate, conform ghidului INSP.

De asemenea, se precizează că la prezentarea în spital se va realiza triajul tuturor persoanelor şi, în funcţie de simptomatologia prezentată, cazurile suspecte vor fi internate în zone speciale de izolare (zone tampon), urmând a fi testate prin RT-PCR pentru infecţia cu SARS-CoV-2.

Pacienţii suspecţi, care vor purta obligatoriu mască, vor fi preluaţi de la triaj şi conduşi în zona tampon de personalul anume desemnat, pe un circuit separat faţă de restul bolnavilor.

La școală

Activitatea de pregătire a elevilor claselor terminale (a 8-a, a 12-a şi a 13-a) se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi şi va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puţin 10 minute la fiecare oră pentru aerisirea încăperilor.

Pe toată durata activităţilor desfăşurate în şcoală, atât elevii cât şi profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi aşezaţi în bănci astfel încât să aibă cel puţin un loc liber în stânga şi dreapta şi un rând liber în faţă şi spate.

De asemenea, eliminarea măştilor purtate de elevi şi profesori se va realiza în locuri special destinate.

La birou

Angajaţii care lucrează în birourile deschise vor purta ”obligatoriu” măşti (medicale/ non-medicale), care pentru o protecţie eficace trebuie să acopere atât gura, cât şi nasul şi se vor izola la domiciliu în cazul în care prezintă simptomatologie de infecţie respiratorie (tuse, strănut, rinoree, febră, stare generală alterată).

La biserică

Accesul în lăcaşurile de cult se va face limitat, iar slujbele se vor oficia numai în aer liber.

În document se arată că accesul persoanelor în lăcaşurile de cult va fi permis numai cu respectarea precauţiunilor universal valabile pentru limitarea răspândirii infecţiei cu virusul SARS-COV-2 şi se va face limitat, cu respectarea unei suprafeţe de 8 metri pătraţi per persoană.

Toţi cei care vor intra în lăcaşul de cult, inclusiv personalul acestuia, vor purta mască ce trebuie să acopere gura şi nasul şi îşi vor dezinfecta mâinile cu dezinfectat pe bază de alcool care va fi pus la dispoziţie la intrare.

În transportul în comun

Accesul în mijloacele de transport este condiţionat de purtarea obligatorie a unei măşti medicale sau non-medicale, care să acopere gura şi nasul, iar numărul maxim de pasageri permis va fi limitat la cel mult jumătate din capacitatea maximă de transport a autovehiculului şi cu respectarea distanţei de minimum un metru între călători

Registration

Aici iti poti reseta parola