Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Mărturia fetiței care a stat în fața lui Mengele la Auschwitz
Articole online

Mărturia fetiței care a stat în fața lui Mengele la Auschwitz

Apărând în documentarul Netflix „Anne Frank – Parallel Stories”, surorile au povestit cum, după ce au fost etichetate greșit ca tripleți împreună cu vărul lor Sergio, au fost abordate de un bărbat care era Josef Mengele, cunoscut și sub numele de „Dr. Moarte”.

Mengele a fost responsabil pentru copiii din lagăr, efectuând adesea experimente pe gemeni, iar Andrea (foto) a povestit cum îi păcălea pe copii să se ofere voluntari pentru a participa la studiile asupra „tuberculozei și glandelor limfatice”.

Josef Mengele l-a păcălit pe Sergio să se ofere voluntar, făcând un pas înainte, pentru un experiment, spunându-i că va fi dus să-și viziteze mama.

Îmbrăcat impecabil, Josef Mengele, cu un semn din mâinile înmănușate, arbitrul suprem al vieții și al morții tria prizonierii îngroziți, fie să lucreze, fie să moară în camerele de gazare.

Citește și S-a născut în Sălaj și a fost cobai pentru Mengele

Mulți au fost însă condamnați la o soartă mai diabolică; aceștia au devenit cobai pe masa lui de operație în timp ce-și urmărea misiunea de a clona superoameni arieni cu ochi albaștri.

Majoritatea victimelor sale au murit în dureri groaznice, fără anestezie.

Gemenii

Captivat de ciudățenii, victimele experimentelor medicale ale lui Mengele au fost alese fie pe baza ochilor de culori diferite, a anomaliilor de creștere, cum ar fi gigantism sau nanism, fie că erau gemeni sau țigani.

Gemenii constituiau o fascinație specială pentru el și se estimează că a examinat aproximativ 3.000 – dar doar 100 de perechi au supraviețuit.

Mengele a impregnat odată un gemen cu sperma de la un alt gemen, pentru a vedea dacă va naștegemeni.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola