Când s-a născut un singur copil, un supraviețuitor a afirmat că a smuls copilul din uterul mamei și l-a aruncat într-un cuptor și s-a îndepărtat.
Mengele și-a luat doctoratul în medicină de la Universitatea Frankfurt, dar și-a folosit cunoștințele în mod bolnav la Auschwitz, unde a efectuat experimente ca medic SS din 1943 până în 1945.
Deși prizonierii transferați în aripa sa pentru a fi studiați au scăpat de camerele de gazare și au fost bine hrăniți, au avut adesea o moarte și mai dureroasă.
Fără anestezie
Mengele efectua în mod regulat intervenții chirurgicale fără anestezie.
El a fost cel mai interesat de ereditate și a încercat osă schimbe culoarea ochilor copiilor, injectând substanțe chimice direct în ochi.
Femeile însărcinate au fost, de asemenea, o fascinație pentru el. Se știe că a efectuat vivisecții asupra lor înainte de a le expedia în camerele morții.
Prizonierii care sufereau de schizofrenie și depresie au fost supuși terapiei electroconvulsive (ECT). Scopul era de a trata prizonierii incapabili, astfel încât aceștia să poată reveni la muncă.
Majoritatea experimentelor nu a avut succes și au dus la moartea prizonierilor.
Așa-numitul Înger al morții se afla pe lista celor mai căutați ai comandanților aliați din 1944, dar a scăpat în America de Sud și nu a fost găsit niciodată, în ciuda celor mai mari eforturi ale anchetatorilor privați și ai serviciului secret israelian, Mossad.
A murit în 1979, după ce a suferit un accident vascular cerebral în timp ce înota și, treisprezece ani mai târziu, testele ADN au dovedit că era că era chiar el.
Sursa AICI

- O lecție de diplomație uitată: audiența lui Vasile Alecsandri la Lordul Malmesbury, șeful diplomației britanice
- Sinodul Ecumenic de la Niceea Medalion aniversar la împlinirea a 1700 de ani (325-2025)
- Închipuit urmaș al lui Genghis-Han, admirat de Hitler „Baronul sângeros”, dușmanul feroce al statului bolșevic întemeiat de Lenin