Mărturia fetiței care a stat în fața lui Mengele la Auschwitz

 

Surorile Andrea și Tatiana Bucci au fost deportate, împreună cu familia, în 1944. Au fost încarcerați Risiera di San Sabba, un lagăr de tranzit italiană pentru evrei, înainte de a fi trimiși la Auschwitz în Polonia ocupată de naziști.

Când s-a născut un singur copil, un supraviețuitor a afirmat că a smuls copilul din uterul mamei și l-a aruncat într-un cuptor și s-a îndepărtat.

Mengele și-a luat doctoratul în medicină de la Universitatea Frankfurt, dar și-a folosit cunoștințele în mod bolnav la Auschwitz, unde a efectuat experimente ca medic SS din 1943 până în 1945.

Deși prizonierii transferați în aripa sa pentru a fi studiați au scăpat de camerele de gazare și au fost bine hrăniți, au avut adesea o moarte și mai dureroasă.

Fără anestezie

Mengele efectua în mod regulat intervenții chirurgicale fără anestezie.

El a fost cel mai interesat de ereditate și a încercat osă schimbe culoarea ochilor copiilor, injectând substanțe chimice direct în ochi.

Femeile însărcinate au fost, de asemenea, o fascinație pentru el. Se știe că a efectuat vivisecții asupra lor înainte de a le expedia în camerele morții.

Prizonierii care sufereau de schizofrenie și depresie au fost supuși terapiei electroconvulsive (ECT). Scopul era de a trata prizonierii incapabili, astfel încât aceștia să poată reveni la muncă.

Majoritatea experimentelor nu a avut succes și au dus la moartea prizonierilor.

Așa-numitul Înger al morții se afla pe lista celor mai căutați ai comandanților aliați din 1944, dar a scăpat în America de Sud și nu a fost găsit niciodată, în ciuda celor mai mari eforturi ale anchetatorilor privați și ai serviciului secret israelian, Mossad.

A murit în 1979, după ce a suferit un accident vascular cerebral în timp ce înota și, treisprezece ani mai târziu, testele ADN au dovedit că era că era chiar el.

Sursa AICI