Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Măritată doar de două ori, a scris 733 de romane de dragoste
Articole online

Măritată doar de două ori, a scris 733 de romane de dragoste

Scriitoarea Barbara Cartland, autoare a peste 700 de romane de dragoste, traduse în 36 de limbi, s-a născut la 9 iulie 1901, la Edgbaston, la vest de Midland, ca fiică a căpitanului Bertram Cartland din Worcestershire şi a soţiei acestuia, Mary Hamilton Scobell.

Tatăl Barbarei a murit spre finalul Primului Război Mondial, în 1918. Familia s-a mutat la Londra în 1919, unde tânara Barbara a început să scrie.

La începutul anilor 1920, Barbara colabora cu ziarele vremurilor.

Primul său roman, Jigsaw, publicat în 1923, a avut un mare succes, fiind reeditat de şase ori.

Prima piesă de teatru scrisă, Blood Money, a fost jucată pentru prima dată în 1925.

Barbara s-a căsătorit cu Alexander McCorquodale în 1927. După naşterea fiicei sale, Raine, în 1929, Barbara a continuat să scrie romane, dar şi materiale pe diverse teme pentru numeroase publicaţii.

Căsătoria ei s-a încheiat în 1933, iar trei ani mai târziu s-a căsătorit cu Hugh McCorquodale.

Barbara şi Hugh au avut doi fii. Ian s-a născut în 1937, iar Glen în 1939.

Barbara a plecat pentru scurt timp, împreună cu copiii ei, în Canada, după care a revenit în Anglia.

A devenit Chief Lady Welfare Officer în Services in Bedfordshire şi s-a implicat în politică şi în eforturile de revenire după război.

Soţul ei a murit în urma rănilor contractate la Passchendaele, în 1917, iar Barbara nu s-a recăsătorit, potrivit site-ului personal, www.barbaracartland.com/biography.

33 de romane pe an

În cursul anilor de apogeu ai carierei (1970-1990), a semnat în medie 33 de romane pe an. Şi-a combinat activitatea de scriere cu cea de activistă. Cartland şi-a câştigat celebritatea şi datorită implicării sale în acte de caritate şi cauze sociale, arătându-şi un interes deosebit pentru dezvoltarea medicinei alternative.

A ajutat numeroase grupuri despre care considera că nu sunt tratate corespunzător, precum cel al moaşelor care îşi desfăşurau activităţile în condiţii de muncă precare.

Medicina alternativă

Barbara Cartland a devenit din ce în ce mai interesată de dezvoltarea şi promovarea medicinei alternative şi a devenit preşedinte al Asociaţiei Naţionale pentru Sănătate, pe care ea însăşi a fondat-o, în 1964.

A scris cel de-al 100-lea roman în 1964, The Flame of Love.

Este consemnată în Cartea Recordurilor, cu recordul de a scrie timp de 18 ani, 33 de romane pe an.

Cariera Barbarei Cartland a evoluat de la putere la forţă în anii ’70.

A fost cel mai prolific scriitor din istoria Marii Britanii, depăşindu-l pe scriitorul britanic John Creasey, cu 564 de romane.

Cartland a scris 733 de romane, unele dintre acestea fiind traduse în 36 de limbi şi vândute în miliarde de exemplare, pe tot mapamondul.

Este considerată scriitoarea cea mai prolifică din lume.

A devenit o personalitate extrem de populară, oferind nenumărate interviuri memorabile şi jucând un spectacol special în South Bank Show” în 1995.

Între cărţile sale se află şi cinci autobiografii, precum şi câteva cărţi culinare şi despre sănătate, inclusiv 160 de manuscrise publicate postum, în seria Pink Collection. Multe din romanele sale au fost ecranizate.

A murit la 21 mai 2000.

 

Sursa: Agerpres

 

Registration

Aici iti poti reseta parola