Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Marina americană știe acum de ce apa de pe un portavion arăta și mirosea ciudat. Avea în ea apă reziduală
Articole online

Marina americană știe acum de ce apa de pe un portavion arăta și mirosea ciudat. Avea în ea apă reziduală

portavion

Marina americană știe acum de ce apa de pe un portavion arăta și mirosea ciudat. Avea în ea apă reziduală

Personalul șantierului naval Puget Sound și al USS Abraham Lincoln a inspectat rezervoarele de apă potabilă și a stabilit pe 20 octombrie că „apa de santină a intrat într-unul dintre rezervoarele de apă potabilă printr-o gaură care a fost găsită în conducta de aerisire a rezervorului, cauzând aspectul tulbure și mirosul din apa potabilă a navei”, a declarat Marina într-un comunicat recent.

Potrivit Agenției pentru Protecția Mediului, apa de santină este lichidul care se scurge din zonele interioare sau de pe punțile superioare ale unei nave și se colectează în partea cea mai joasă a corpului acesteia. Deși compoziția fizică a apei de santină a unei nave poate varia, aceasta este considerată apă uzată și poate fi formată din orice, de la scurgerea chiuvetelor la combustibil, de la substanțe chimice la chiar ape uzate.

Marinarii de pe Lincoln au observat inițial un „miros și un aspect tulbure” în apa de băut și de îmbăiere a navei pe 21 septembrie, iar testele efectuate în ziua următoare au arătat că bacteria E. coli era prezentă în unele dintre rezervoarele de apă potabilă ale navei, a precizat Marina într-un comunicat din 13 octombrie.

Marina a declarat atunci că prezența bacteriei E. coli nu avea de fapt nicio legătură cu rapoartele privind un „miros și o tulburare”, despre care serviciul a spus că au dispărut pe 22 septembrie.

Un oficial al Marinei Militare a declarat pentru Insider pe 18 octombrie, la aproape o lună după ce problema a fost raportată pentru prima dată, că încă „nu se știe” ce a fost în neregulă cu apa care a cauzat mirosul și aspectul neobișnuit.

Rezervoarele au fost imediat izolate și securizate de sistemul de apă potabilă

După ce și-a încheiat investigația, Marina recunoaște acum că apa uzată a fost responsabilă pentru aspectul și mirosul ciudat al apei de pe USS Abraham Lincoln.

Lincoln este al doilea portavion care se confruntă cu probleme de contaminare a apei în ultimele săptămâni.

În septembrie, cu doar câteva zile înainte de a fi descoperite probleme pe Lincoln, Marina a declarat că a găsit ceea ce a spus că sunt „urme” de combustibil pentru avioane în apa de la bordul USS Nimitz. Un marinar de pe navă – și părinții acestora – au declarat pentru Insider că problema a fost mai gravă decât ceea ce Marina a dezvăluit inițial publicului.

Nici apa contaminată nu a fost izolată doar la Nimitz și Lincoln. Veteranii Marinei și ai Corpului de Marină au declarat pentru Insider că marinarii de pe navele de luptă ale Marinei, portavioane și nave de asalt amfibiu, au băut apă contaminată cu combustibil pentru avioane timp de zeci de ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola