Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > „Blitzkrieg-ul a eșuat!” Separatiștii ruși spun că Putin are o problemă
Articole online

„Blitzkrieg-ul a eșuat!” Separatiștii ruși spun că Putin are o problemă

Invazia Ucrainei de către Rusia trebuia să fie un blitzkrieg. În câteva zeci de minute, Moscova ar fi trebuit să „denazifice” și să „neutralizeze” adversarul.

Mai rău, a jucat un rol și moralul slăbit al trupelor ruse , forțate să ducă un război mult mai epuizant decât se aștepta și cu presiuni continue de la niveluri înalte care ar dori în schimb o accelerare rapidă. Un mix de evenimente care, contrar așteptărilor, i-a pus pe generalii ruși într-o situație paradoxală în care nici măcar o victorie nu ar mai fi percepută ca atare. Pentru că dacă nu pot învinge Ucraina, cum pot să înfrunte NATO?

Rusia, în pericol de discreditare internațională

Indiferent de cum se va derula războiul și de cursul negocierilor, este clar că ceva în lumea politică și militară rusă trebuie să se schimbe. Pentru că e evident că nu e o „armata invincibilă” .
Dificultățile armatei riscă să producă prejudicii Moscovei în anii următori. Nu e vorba numai de sancțiuni, ci și neîncrederea unei serii întregi de aliați care, în fața „înfrângerii”, ar putea deveni ezitați să susțină logica Moscovei, preferând să găsească un modus vivendi cu Statelor Unite ale Americii, care aparent sunt mai puternice. . Într-o situație care, paradoxal, ar putea chiar scoate din conflict Rusia învinsă , chiar dacă va învinge Ucraina, scrie Il Giornale.

 

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola