Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Coreea de Nord insistă că singura salvare o reprezintă armele nucleare
Articole online

Coreea de Nord insistă că singura salvare o reprezintă armele nucleare

Singura soluție împotriva Statelor Unite

A treia lansare, într-o singură lună, a avut loc cu o oră înainte ca ambasadorul Phenianului la ONU să țină un discurs în fața adunării generale de la New York, în care a spus că armele nucleare din Nord sunt singurul lucru care îl protejează.

„Posibila izbucnire a unui nou război în Peninsula Coreeană nu are legătură cu îndurarea Statelor Unite față de Republica Populară Democrată Coreeană”, a spus Kim Song. „Acest lucru se datorează faptului că statul nostru are un factor crescut de descurajare care poate controla forțele ostile într-o tentativă de invazie militară”.

El a adăugat: „Dacă SUA sunt cu adevărat dornice de pace și reconciliere în peninsula coreeană, ar trebui să facă primul pas spre renunțarea la politica lor ostilă împotriva RPDC prin oprirea permanentă a exercițiilor militare comune și desfășurarea tuturor tipurilor de arme strategice care sunt lansate la RPDC în și în jurul peninsulei coreene. ”

Există aproximativ 28.000 de soldați americani în Coreea de Sud, echipați cu avioane de luptă avansate și avioane de recunoaștere. Flota și a șaptea marină din SUA sunt staționate peste apă în Japonia. SUA nu mai păstrează arme nucleare în Coreea de Sud, dar intră sub „umbrela” nucleară americană.

În urmă cu două săptămâni, Coreea de Nord a testat rachete de croazieră și rachete balistice cu rază scurtă de acțiune pe parcursul a trei zile. Coreea de Sud a testat rachete balistice lansate de submarine, iar ieri a fost lansat un nou submarin de 3.000 de tone pentru a le transporta.

Ajutor din partea dezvoltatorilor de criptomonede

Ambasadorul la ONU este cel mai recent dintr-o serie de personalități de rang înalt din Coreea de Nord care observă că Pyongyang este înarmat și insistă asupra faptului că focoasele și rachetele sale nucleare sunt esențiale pentru supraviețuire.

Cu toate acestea, Kim Yo-jong, sora lui Kim Jong-un, liderul suprem, a vorbit de două ori în ultima săptămână despre discuțiile în cazul în care Coreea de Sud și-a abandonat „ostilitatea”. Ea a spus la sfârșit de săptămână că un alt summit Nord-Sud este posibil dacă Seoul arată suficient „respect”. Conștient de potențialul angajamentului diplomatic, guvernul sud-coreean a reacționat prea puțin la testul rachetelor, exprimându-și doar „regretul”.

Un dezvoltator american de criptomonede a pledat vinovat că a asistat regimul nord-coreean în sustragerea de la sancțiunile Statelor Unite impuse în cadrul programului său de arme nucleare. Virgil Griffith, în vârstă de 38 de ani, a călătorit în Coreea de Nord pentru a participa la o conferință în aprilie 2019 și a oferit instrucțiuni despre modul în care ar putea utiliza „tehnologia criptomonedelor pentru a spăla bani și a sustrage sancțiunile”, a declarat Departamentul de Justiție al SUA.

Registration

Aici iti poti reseta parola