Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Manifestele anti-comuniste ale elevului otrăvit de Securitate și bomba de la IICCMER
Articole online

Manifestele anti-comuniste ale elevului otrăvit de Securitate și bomba de la IICCMER

Cei doi cercetători au fost însoțiți de reprezentanți de la Institutul de Medicină Legală și de un procuror de la Parchetul Militar Iași.

Marius Oprea spunea atunci că cercetările cu privire la Mugur Călinescu fuseseră demarate cu mult timp în urmă (2005-2007 și că așteaptă un gest de recunoaștere a curajului elevului-erou prin decorarea sa post-mortem de către președintele Klaus Iohannis.ceea ce nu s-a întâmplat.

Demersul celor doi experți IICCMER trebuia să ducă la deschiderea anchetei in rem de moarte suspect, ceea ce ar fi dus la tragerea la răspundere a celor vinovați de moartea lui Mugur Călinescu, care astăzi încă trăiesc și se bucură de privilegii.

Însă, la jumătatea lunii ianuarie a acestui an, Alexandra Toader, de loc din Dorohoi, județul Botoșani, a fost numită în funcția de președinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului și Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

Iar Marius Oprea și Gheorghe Petrov au fost dați afară din Institut, scrie botosaneanul.ro

Manifestele anticomuniste ale lui Mugur Călinescu

Mugur Călinescu, elev de 16 ani în în clasa a XI-a, a scris pe peretele Comitetului Județean PCR Botoșani cu cretă albastră o serie de manifeste anticomuniste. Asta se întâmpla în noaptea din 12 spre 13 septembrie 1981.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola