Evenimentul Istoric > Articole online > Mama lui Churchill s-a recăsătorit cu un bărbat mai tânăr decât fiul ei
Articole online

Mama lui Churchill s-a recăsătorit cu un bărbat mai tânăr decât fiul ei

Ea avea cetățenie americană fiindcă se născuse în orașul New York din SUA, într-o familie foarte bogată. Tatăl ei, Leonard Jerome, era supranumit “Regele Wall Streetului” și câștiga sume uriașe de bani din comerțul cu bunuri la bursa din New York.

După nașterea fiicei sale, în 1859, a decis să construiască o vilă impozantă în centrul Manhattanului, cunoscută drept “Jerome Mansion”, considerată cea mai luxoasă clădire din toată America. Avea o sală de petreceri pentru 600 de persoane cu fântâni din care curgeau șampanie și parfum.

Conform History.info, Leonard a avut trei fiice: Jennie, Clara și Leonie. Cei care le-au cunoscut le numeau “cea bună, cea spirituală și cea frumoasă”.

Mariaj din interes

Mama lui Winston Churchill a fost primul copil al familiei și s-a măritat la 20 de ani cu lordul britanic Randolph Churchill. În același an s-a născut și primul lor copil, Winston.

A fost un mariaj din interes, ea fiind foarte bogată, iar el provenind dintr-o familie aristocrată influentă din Marea Britanie. El era practic fiul celui de-al șaptelea Duce de Marlborough, proprietarul faimosului palat Blenheim de lângă Oxford.

Jenny s-a mutat în Europa, în Palatul Blenheim, și a fost considerată una dintre cele mai frumoase femei din acele timpuri. A devenit rapid o figură proeminentă a societății britanice.

Zvonuri

În același timp au început să curgă zvonurile că a avut mai multi amanți, printre care și Regele Eduard al VII-lea, fiul Reginei Victoria.

După moartea soțului ei, ea s-a recăsătorit în anul 1900 cu George Cornwallis-West, un ofițer din Scots Guards, Gărzile scoțiene, care era unul dintre regimentele de gardă ale armatei britanice. Originile lor stau în garda corporală personală a regelui Charles I al Angliei și Scoției.

S-a plictisit repede de Cornwallis și a cerut divorțul.

S-a recăsătorit pentru a treia oară cu un membru al Serviciului Civil britanic în Nigeria, numit Montagu Phippen Porch. A fost un adevărat scandal, fiindcă noul ei soț era cu trei ani mai tânăr decât fiul ei, Winston Churchill.

A murit în condiții ciudate pentru zilele noastre. În mai 1921 a căzut de pe scările din casă și și-a rupt glezna. În iunie s-a instalat cangrena și i-au amputat picioarul, dar în urma unei hemoragii a decedat la 9 iunie, la vârsta de 67 de ani.

Registration

Aici iti poti reseta parola