Evenimentul Istoric > Articole online > Winston Churchill a fost la un pas de a fi împușcat la 3 ianuarie 1911
Articole online

Winston Churchill a fost la un pas de a fi împușcat la 3 ianuarie 1911

Unii spun că la incidentul din 3 ianuarie 1911, viața lui Winston Churchill a fost periclitată mult mai mult decât în timpul Primului sau celui de-Al Doilea Război Mondial.

A fost unul dintre cele mai interesante episoade din viața viitorului premier al Marii Britanii, scrie history.info. Fie dintr-un act nebunesc de curaj sau doar din cauza neconştientizării pericolului real, Churchill și-a riscat viața.

Poliția londoneză încercuise la 3 ianuarie 1911 doi hoți în apropriere de strada Sydney. Misiunea lor era de a-i forța să părăsească ascunzătoarea și să se predea.

200 de polițiști au înconjurat clădirea în care se aflau hoţii, însă nu se așteptau la o replică atât de dură.

Hoții erau înarmați până în dinți și aveau muniție cât pentru un război.

Citeste şi: Uimitoarea idilă dintre Regina Maria și Winston Churchill

A urmat un schimb lung de focuri, în urma căruia au decedat trei polițiști și alți câțiva au fost răniți. În calitate de ministru de Interne și automat șef al Poliției, Churchill a decis să se deplaseze la fața locului și să coordoneze acțiunea.

Momentul în care Churchill stă ascuns după o clădire, iar polițiștii în urma sa, a fost surprins de un fotograf local, și să recunoaștem că a servit foarte bine în ascensiunea cultului personalității sale.

Martorii susțin că după fiecare schimb de focuri, Churchill  ar fi avansat metru cu metru, ca să fie mai aproape de acțiune. Văzând că muniția hoților nu se mai termina, el a autorizat aducea unui tun de război.

În urma intervenției în forță, un incediu de amploare s-a declanșat în clădirea în care se ascundeau hoții.

Pompierii au vrut să intervină imediat, însă Churchill a refuzat sperând că astfel hoții vor fi forțați să părăsească clădirea.

După ore de așteptare, fără niciun semn din interior, au realizat că este imposibil ca aceștia să fi supreviețuit din cauza fumului gros. Ulterior, poliția a găsit corpurile carbonizate în clădire.

Acțiunea nu a avut efectul inițial scontat de Churchill. Din contră, el a fost aspru criticat pentru decizia de-ai lăsa pe criminali să ardă de vii.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola