Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Mai mulți ostatici israelieni sunt uciși la München. Septembrie Negru
Articole online

Mai mulți ostatici israelieni sunt uciși la München. Septembrie Negru

La baza aeriană Furstenfeldbruck de lângă München, o încercare a poliției vest-germane de a salva nouă membri ai echipei olimpice israeliene ținuți ostatici de teroriști palestinieni se încheie cu un dezastru.

Teroriștii credeau că vor fi întâmpinați în Egipt de prizonierii arabi și germani eliberați. În jurul orei 22, teroriștii și ostaticii au ieșit din clădire; israelienii fiind legați legați la ochi. Au luat un autobuz către un elicopter și au zburat 12 mile până la Fürstenfeldbruck.

Lupta

Autoritățile germane se temeau că israelienii vor avea parte o moarte sigură la sosirea lor în Orientul Mijlociu. Egiptul respinsese cererea de a permite avionului să aterizeze în Cairo, iar Israelul nu elibera niciodată prizonierii arabi.

Israelul avea o forță de lucru militară special pregătită să ia cu asalt avionul oriunde a aterizat, dar poliția germană și-a planificat propria ambuscadă.

Cu toate acestea, în timpul transferului, germanii au descoperit că există opt teroriști în loc de cei cinci așteptați. Nu aveau suficiente forte pentru a ucide toți teroriștii și, în plus, nu aveau echipament, cum ar fi walkie-talkie și veste antiglonț, necesare pentru a efectua o astfel de ambuscadă în mod eficient. Cu toate acestea, cu puțin înainte de ora 23:00, trăgătorii au deschis focul. Teroriștii au replicat.

Spre sfârșitul luptei, palestinienii au împușcat patru ostatici într-unul dintre elicoptere și au aruncat o grenadă într-un alt elicopter în care se aflau ceilalți cinci – ucigându-i pe toți. Aproximativ la 1:30 a.m, ultimul terorist a fost ucis.

În urma tragediei, Jocurile de la Munchen au fost suspendate temporar. Un serviciu de pomenire pentru cei 11 israelieni uciși a atras 80.000 de persoane aflate în doliu pe stadionul olimpic pe 6 septembrie. Președintele Comitetului Olimpic Internațional Avery Brundage, care a fost criticat pe larg pentru că nu a suspendat Jocurile în timpul crizei ostaticilor, a fost criticat în continuare pentru decizia sa de a le relua. în după-amiaza zilei de 6 septembrie. Pe 11 septembrie, ceremoniile de închidere au încheiat XX Olimpiada.

Mossad a format o echipă care a ucis în cele din urmă cel puțin șase alți palestinieni care au fost implicați în atacul asupra complexului olimpic israelian. Unul dintre teroriștii din München, Jamal al-Gashey, se bănuiește că trăiește ascuns pe undeva.

Sursa AICI

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola