Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Mai mulți ostatici israelieni sunt uciși la München. Septembrie Negru
Articole online

Mai mulți ostatici israelieni sunt uciși la München. Septembrie Negru

Acțiunea a început pe 5 septembrie 1972 la ora 23:00. și a durat până la 1:30, toți cei nouă ostatici israelieni au fost uciși, la fel ca cinci teroriști și un polițist german. Trei teroriști au fost răniți și capturați în viață.

Criza ostaticilor a începuse în dimineața precedentă, când teroriștii palestinieni din cadrul organizației „Septembrie Negru” au luat cu asalt cartierul delegației israeliene din satul olimpic din München, ucigând doi membri ai lotului și luând ostatici pe alți nouă.

Jocurile Olimpice de vară din 1972 de la München au fost prezentate de către organizatori drept „Jocurile păcii și bucuriei”.

Vest-germani au intenționat să șteargă amintirea Jocurilor Olimpice de la Berlin din 1936 pe care Adolf Hitler le-a exploatat ca vehicul al propagandei naziste. Poliția din München – locul de naștere al nazismului – a vut un efectiv redus în timpul Jocurilor din 1972, iar organizatorii au ales o securitate relaxată pentru a nu se asemăna cu Gestapoul din Germania lui Hitler.

Teroriștii în trening

Deci, chiar înainte de zorii zilei de 5 septembrie 1972 – ziua a unsprezecea a Olimpiadei a XX-a -, evident, nimeni nu vedea cev ciudat că cinci bărbați arabi în costum de trening se cățărău peste un gard de șase metri și jumătate pentru a avea acces în Satul Olimpic.

La urma urmei, satul mulți alți sportivi olimpici practicat acest gen de alpinism când se întorceau noaptea târziu din oraș. De fapt, unii sportive americani care se întorceau de la un bar li s-au alăturat sărind gardul. Intrușii au mers nederanjați de nimeni la clădirea cu trei etaje în care se afla mica delegație israeliană la Jocurile de la Munchen.

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola