Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Mai cruzi decât Mengele, criminali de război japonezi, care au făcut experimente îngrozitoare pe prizonieri, scăpați de americani
Articole online

Mai cruzi decât Mengele, criminali de război japonezi, care au făcut experimente îngrozitoare pe prizonieri, scăpați de americani

Această pulverizare aeriană a ucis mii de oameni, provocând epidemii de ciumă bubonică.

Imunitate americană

În loc să fie judecați pentru crime de război, cercetătorii de la Unitatea 731 au primit în secret imunitate din partea SUA în schimbul datelor pe care le-au adunat.

Alți cercetători, pe care forțele sovietice au reușit să îi aresteze, au fost judecați în procesul criminalilor de război de la Khabarovsk, în 1949.

Medicii japonezi și comandanții armatei care au făcut și aprobat experimentele unității 731 au primit sentințe între doi și 25 de ani, într-un lagăr de muncă siberian.

SUA au refuzat să recunoască procesul, spunând că era propagandă comunistă. Însă, toți, în afară de unul dintre inculpați care s-a sinucis în celulă, s-au întors în Japonia în anii 1950.

Pe lângă acuzațiile de propagandă, SUA au afirmat, de asemenea, că procesul servește doar la distragerea atenției de la tratamentul pe care sovieticii îl aplicaseră la sute de mii de prizonieri de război japonezi. URSS a afirmat că SUA le-au dat imunitate diplomatică japonezilor în schimbul informațiilor cu privire la experimentele pe oameni.

Acuzele atât ale SUA, cât și ale URSS au fost adevărate și se crede că și sovieticii au primit informații de la japonezii implicați în experimentele criminale în schimbul pedepselor blânde în raport cu practica judiciară din URSS.

Acest lucru a fost demonstrat când Uniunea Sovietică a construit o fabrică de arme biologice în Sverdlovsk folosind documentația capturată de la unitatea 731.

Generalul Shiro Ishii a primit imunitate pentru crime de război din partea autorităților de ocupație ale SUA, datorită furnizării materialelor despre experimentele pe oameni.

 

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola