Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Machetă impresionantă a singurului Tiger I care încă funcționează! Tancul a apărut în filmul Fury din 2014
Articole online

Machetă impresionantă a singurului Tiger I care încă funcționează! Tancul a apărut în filmul Fury din 2014

tanc

Machetă impresionantă a singurului Tiger I care încă funcționează! Tancul a apărut în filmul Fury din 2014

The Tank Museum a anunțat că va lansa în curând un kit de machetă la scară 1/12, care constă din aproape 8.000 de „cărămizi”.

Lansarea provine dintr-o colaborare între The Tank Museum și Cobi. Disponibil în prezent pentru precomandă, acesta deține titlul de a fi cel mai mare „model de cărămidă” de tanc. De asemenea, fiecare comandă va fi însoțită de un Tigerfibel și o cană gratuite, precum și de un lingou exclusiv numerotat.

„Suntem încântați să lansăm cel mai mare „tanc de cărămidă” din toate timpurile, bazat pe Tiger 131 al The Tank Museum, la aproape exact 80 de ani de la capturarea Tiger 131 pe 24 aprilie 1943″, a declarat Simon Prager, șeful operațiunilor comerciale ale muzeului, într-un comunicat de presă.

Robert Podleś, CEO-ul Cobi, a adăugat: „Suntem încântați să lucrăm cu The Tank Museum la cel mai mare kit „de cărămidă” din toate timpurile – și ce tanc mai bun de recreat decât temutul Tiger 131. Tigrul la scara 1/12, cu o lungime de 70 cm (27,5 inci), va fi o completare impresionantă a familiei Cobi, alăturându-se Tiger 131 la scara 1/28 și 1/48.”

Tiger 131, tancul din perioada celui de-al Doilea Război Mondial pe care se bazează „modelul de cărămidă”, a fost capturat de Regimentul Regal 48 de Tancuri, Corpul Blindat Regal, în timpul campaniei din Africa de Nord. Acesta a fost echipat de către Compania nr. 1, Plutonul nr. 3, Tancul 1 Comandant al 504th Schwere Heerespanzerabteilung și a servit în Tunisia doar pentru o perioadă scurtă de timp înainte de a intra în mâinile britanicilor.

Povestea capturării lui Tiger 131 s-a schimbat de-a lungul deceniilor

Abia în aprilie 2019 a devenit cunoscută adevărata versiune a evenimentelor, datorită fiului lui John Oscroft, membru al Batalionului 2, Sherwood Foresters (Nottinghamshire and Derbyshire Regiment) în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit fiului lui Oscroft, Batalionul 2 a capturat Punctul 174, în Tunisia, la 24 aprilie 1943. Confruntat cu un contraatac puternic din partea germanilor, Oscroft a lovit unul dintre tancurile inamice Tiger cu proiectorul său Projector, Infantry, Anti-Tank (PIAT) Mk I. În cele din urmă, tancurile Churchill Mk IV din cadrul Batalionului 48 au sosit la fața locului pentru a oferi sprijin. O lovitură din turela unui Tiger 131 a blocat turela.

Această poveste a fost ulterior coroborată atât de dovezi documentare, cât și fotografice

După transferul în Regatul Unit, Tiger 131 a fost restaurat cu alte piese de tancuri Tiger. Acesta a făcut un turneu prin Marea Britanie ca o modalitate de a crește sprijinul pentru război și, de asemenea, a fost supus unor teste la Școala de Tehnologie a Tancurilor, permițând armatei britanice să înțeleagă mai bine dezvoltarea și construcția sa.

Tiger 131 a intrat în grija Muzeului Tancurilor la începutul anilor 1950 și a fost restaurat corespunzător în anii ’90. Aceasta a inclus echiparea cu un motor Tiger II Maybach HL230 și instalarea unui sistem modern de stingere a incendiilor. În 2012, în urma unor lucrări suplimentare, tancul a fost pictat în schema de vopsea din timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Cel mai notabil, Tiger 131 a apărut în filmul Fury din 2014, în care au jucat Brad Pitt, Jason Isaacs și Logan Lerman. Înainte de aceasta, tancul a apărut în filmul din 1950, They Were Not Divided, care se axa pe Divizia blindată de gardă a armatei britanice și pe serviciul acesteia în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Potrivit Muzeului Tancurilor, toate „machetele de cărămidă” Tiger 131 vor fi pregătite pentru livrare până la 16 septembrie 2023 – exact la timp pentru Ziua anuală a Tigrului de toamnă.

Registration

Aici iti poti reseta parola