Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Măcelarul Stavarache și patronul grădinii Pariziana intră pe mâna Parchetului în zorii comunismului
Articole online

Măcelarul Stavarache și patronul grădinii Pariziana intră pe mâna Parchetului în zorii comunismului

Cu prilejul anchetărei au fost ascultați doi martori cari au jurat că numitul a semnat scrisoarea de deposit în fața lor, la o masa a bodegei Dinescu din str. Halelor Nr. 9.

Tot în această săptămână, Dumitru Boacă zis Stavarache a fost chemat în judecată de d. avocat Gabriel Landamrin, procurator al d-lui avocat A. Segal din str. Vlad Județul 31, care l-a acționat pentru că refuză să achite onorariul de lei 500.000 convenit atunci când pârâtul l-a angajat pentru a-l salva dintr-un proces de sabotaj.

Mitică Boacă a fost achitat, dar a uitat să… achite la rândul lui.

S-ar putea întâmpla să fie vorba de acel proces intentat lui Stavarache când a fost prins într-un gang din str. Gabroveni pe când vindea carne de vacă tăiată clandestin.

Tudor Pecheci Gherase, zis Gherasim Tudor, zis Tudor Ion, zis Ion Ion, fost patron al restaurantului Mircea cel Mare, care funcționa până în anul 1943 sub terasa Cercului Militar, și apoi concesionar, de tristă memorie, al grădinei Pariziana din str. 11 Iunie, a fost trimis în judecată penală.

Motivul:

Angajând pe reclamantul Dumitru Voicu în postul de casier al restaurantului exploatat la Cercul Militar, a primit drept garanție în loc de 300.000 lei, un inventar alcătuit din obiecte de restaurant între cari: 25 fețe de masă albe și colorate, 22 metri covor de cocos, opt perdele, 154 farfurii, 52 tacâmuri complecte platouri, găleți de baterii, sufertașe etc.

După șase luni de zile, casierul a demisionat întrucât nu i se achita salariul și a cerut restituirea garanției constituită în obiecte.

Nici până acum n-a reușit să primească lucrurile și de aceea s-a adresat Parchetului.

 

Sursa: Gazeta Municipală di 2 iunie 1946

Registration

Aici iti poti reseta parola