Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Loviturile cu rachete rusești au lăsat fără curent electric 1,5 milioane de ucraineni: „Urmează întunericul și frigul total”
Articole online

Loviturile cu rachete rusești au lăsat fără curent electric 1,5 milioane de ucraineni: „Urmează întunericul și frigul total”

razboi

Loviturile cu rachete rusești au lăsat fără curent electric 1,5 milioane de ucraineni: „Urmează întunericul și frigul total”

Cel puțin 33 de rachete au fost lansate, potrivit The Washington Post, „cel puțin 10” fiind lansate de bombardiere ale comandamentului aerian strategic al Rusiei și 16 rachete de pe nave din Marea Neagră.

Ihor Polishchuk, primarul din Lutsk, a declarat pe Telegram că o „instalație energetică” din oraș a fost „complet” distrusă. „Recuperarea sa este în prezent imposibilă”, a adăugat el, fără detalii suplimentare.

„1,5 milioane de #Ucraineni fără electricitate în acest moment”, a scris pe Twitter Kira Rudick, membră a parlamentului ucrainean, la scurt timp după atacuri. „Urmează întunericul și frigul total”.

În lunile de iarnă, din noiembrie până în martie, temperatura scade sub zero grade, ceea ce a provocat îngrijorări cu privire la menținerea rezidenților la o temperatură suficient de caldă în timpul sezonului.

Pe Telegram, președintele Volodimir Zelenski a calificat atacurile drept „lovituri josnice asupra unor obiecte critice” și i-a îndemnat pe ucraineni să economisească energia.

„Stabilitatea industriei energetice a întregului nostru stat depinde de fiecare oraș și district din Ucraina”, a declarat Zelenski, cerând locuitorilor să limiteze utilizarea aparatelor și să țină cont de avertismentele locale privind întreruperi suplimentare. „Împreună, arătăm acum că viața ucraineană nu poate fi ruptă”.

Biroul președintelui Zelenski și reprezentanții lui Rudick nu au răspuns imediat la solicitarea Insider pentru comentarii.

Registration

Aici iti poti reseta parola