Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Liz Truss se îndreaptă spre Taiwan după o serie de discursuri ostile față de China
Articole online

Liz Truss se îndreaptă spre Taiwan după o serie de discursuri ostile față de China

Liz Truss

Liz Truss se îndreaptă spre Taiwan după o serie de discursuri ostile față de China

Fostul prim-ministru britanic Liz Truss va vizita Taiwanul săptămâna viitoare, în timp ce își continuă seria de discursuri de după preluarea mandatului de premier în ceea ce privește China, după cum relatează POLITICO

Truss, a cărei administrație s-a prăbușit după doar 49 de zile anul trecut, va „ține un discurs principal și este de așteptat să se întâlnească cu membri de rang înalt ai guvernului taiwanez”, a declarat marți purtătorul său de cuvânt.

Călătoria o va duce în locul unui punct cheie în relația dintre China și Occident. China revendică Taiwanul autonom ca teritoriu al său, dar SUA au promis să înarmeze și să apere insula cu tot ceea ce este necesar.

Truss și-a exprimat în mod repetat punctul de vedere cu privire la Taiwan

Ea a declarat luna trecută că Occidentul „ar trebui să facă tot ce ne stă în putință pentru a se asigura că Taiwanul are sprijinul de care are nevoie pentru a se apăra” și l-a atacat direct pe președintele francez Emmanuel Macron pentru că a avertizat, într-un interviu acordat POLITICO, că europenii nu trebuie să „devină adepții” SUA în această chestiune. În acest moment, în Uniunea Europeană există mai multe puncte de vedere cu privire la rolul blocului comunitar în chestiunea independenței Taiwanului față de China.

În remarcile transmise înainte de vizită, Truss a spus:

„Taiwanul este un far al libertății și democrației. Aștept cu nerăbdare să îmi arăt solidaritatea cu poporul taiwanez în persoană, în fața comportamentului și a retoricii din ce în ce mai agresive din partea regimului de la Beijing.”

În trecut, China nu a primit cu bunăvoință vizita politicienilor occidentali în Taiwan, atacând anul trecut o călătorie a președintelui de atunci al Camerei Reprezentanților din SUA, Nancy Pelosi, ca fiind „un amestec grosolan în afacerile interne ale Chinei”.

Registration

Aici iti poti reseta parola