Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Legendei Beatles i s-a spus din spațiu că e iubit și la 80 de ani
Articole online

Legendei Beatles i s-a spus din spațiu că e iubit și la 80 de ani

„Uau, este primul (mesaj de) pace şi iubire din spaţiu”, a scris vedeta pe Twitter ca răspuns la două mesaje online primite de la Staţia Spaţială Internaţională (ISS) şi roverul Curiosity trimis pe Marte.

Starr, pe numele real Richard Starkey, născut la 7 iulie 1940 în Liverpool, a transmis anterior un apel fanilor să se alăture unui „moment de pace şi iubire” cu ocazia aniversării.

„Colegii mei şi cu mine dorim să transmitem cele mai sincere urări de bine cu ocazia zilei tale de naştere”, a spus astronautul Chris Cassidy, comandantul ISS, într-un mesaj video înregistrat la bordul laboratorului spaţial de pe orbita Pământului.

„Ca simbol al muzicii, ecoul mesajului tău de pace şi iubire a făcut înconjurul lumii”, i-a transmis Cassidy lui Starr.

Ringo Starr a primit urări şi de la contul de Twitter dedicat roverului Curiosity trimis de NASA pe Marte.

„De pe suprafaţa lui Marte unde mă gândesc la mesajul tău de #PeaceAndLove şi la felul în care, atât în vremurile bune, cât şi în cele grele, cu toţii reuşim să răzbim cu puţin ajutor de la prietenii noştri”, se arată în mesaj, cu aluzie la piesa The Beatles „With a Little Help from My Friends” din 1967.

A început un curs de construcţii de maşini

Ringo Starr s-a născut la 7 iulie 1940, în Liverpool. A urmat cursurile Şcolii secundare Dingle Vale din cartierul natal, în timpul căreia a început un curs de construcţii de maşini, pe care însă nu l-a terminat.

Între 1959-1962 compune şlagăre pentru formaţia Hurricanes din Liverpool, condusă de Rory Storm, perioadă în care (în 1962) ia fiinţă trupa The Beatles, care îl cooptează ca baterist pe Ringo.

Trupa cunoaşte o ascensiune rapidă, bucurându-se de un succes ce a depăşit rapid nu doar graniţele ţării, ci şi ale Europei.

După ce în 1962 formaţia a lansat discul de debut ”Love Me Do” pe partea A şi ”P.S. I Love You” pe partea B, în 1963, Beatles a înregistrat al doilea disc, ”Please Please Me”, care a ajuns numărul doi în topul oficial al Marii Britanii.

Citește și Cei patru Beatles și divorțul lor murdar

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola