Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Legendei Beatles i s-a spus din spațiu că e iubit și la 80 de ani
Articole online

Legendei Beatles i s-a spus din spațiu că e iubit și la 80 de ani

Tobarul Beatles, Ringo Starr, a primit marți mesaje de „pace şi iubire” din spaţiu, cu ocazia aniversării vârstei de 80 de ani.

Numărul total al discurilor care se vânduseră în acest an, de două milioane şi jumătate, constituia un record în istoria muzicală a Marii Britanii, potrivit site-ului www.biography.com.

Alături de Roy Orbison

Al treilea single, ”From Me to You”, a apărut în aprilie 1963, iar în perioada mai-iunie, trupa a participat la un nou turneu, alături de Roy Orbison, iar în august a apărut single-ul „She Loves You”.

Mania pentru Beatles a început în Anglia pe 13 octombrie 1963, cu o apariţie televizată la London Palladium.

Turneul în Suedia s-a soldat cu un imens succes. În noiembrie 1963, Beatles a cântat la Royal Command Performance, în acelaşi program cu Marlene Dietrich şi Maurice Chevalier.

La sfârşitul anului 1963, a apărut albumul „With The Beatles”.

În ianuarie 1964, au susţinut concertul „Olympia”, alături de Trini Lopez şi Sylvie Vartan. Single-ul „I Want to Hold Your Hand” a ocupat locul I în topurile americane.

73 milioane de telespectatori

Beatlemania a explodat apoi în SUA, în urma a trei apariţii ale trupei în „The Ed Sullivan Show”, pe 9 februarie (73 milioane de telespectatori), 16 februarie şi 23 februarie 1964.

A urmat concertul de la„Coliseu”, Washington, care a reuşit să strângă 20.000 mii de spectatori.

În 1964, trupa a ocupat primele 5 poziţii ale Hot 100 din revista Billboard, realizare care nu a mai fost repetată.

În iulie a avut loc premiera filmului „A Hard Day’s Night” – single-ul cu acest titlu cucerind rapid locul I în clasamente.

În august-septembrie au susţinut primul mare turneu peste ocean, continuat cu turneul prin Anglia şi apariţia melodiei „I Feel Fine/She’s a Woman” (locul I în topuri).

Redresarea balanţei financiare a Angliei

Un an mai târziu, în 1965, cei patru au fost decoraţi de regina Elisabeta II cu Ordinul Imperiului Britanic pentru contribuţii deosebite (redresarea balanţei financiare a Angliei graţie vânzării masive de discuri ale grupului).

În acelaşi an, a început turnarea filmului „Help!”, având premiera în luna iunie. În august-septembrie, au susţinut un nou turneu peste ocean, în cadrul căruia, un concert cu 55.000 de spectatori a fost filmat de Brian Epstein.În patru ani de activitate artistică, The Beatles a susţinut 1.400 de concerte şi a scos numeroase albume.

Ultima lor apariţie publică a avut loc într-un concert inedit pe acoperişul studiourilor Apple, din Londra, în 30 ianuarie 1969, concert care a apărut compilat în albumul „Let It Be”. În iulie 1969, trupa s-a reunit pentru a înregistra albumul „Abbey Road’“.

În 1970, grupul The Beatles se destramă, iar Ringo Starr compune şi este în acelaşi timp interpret al multor melodii de tip western, swing şi sweet. A jucat şi în filme.

În februarie 2010, Ringo Starr a primit o stea pe bulevardul Walk of Fame din Hollywood.

Bateristul Ringo Star a mai participat la un astfel de eveniment în 1998, când întreaga trupă The Beatles a primit o stea pe Walk of Fame.

Tot în 2010 a lansat albumul ”Y Not”, produs chiar de el, care include piesa „Walk With You” cântată în duet cu Paul Mc Cartney.

Cel mai recent album, „What’s My Name”, l-a lansat în septembrie 2019.

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola