Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Legendara frumusețe Linda Evangelista cere un sac de bani celor care au urâțit-o
Articole online

Legendara frumusețe Linda Evangelista cere un sac de bani celor care au urâțit-o

Linda Evangelista a cerut despăgubiri în valoare de 50 de milioane de dolari de la compania Zeltiq responsabilă de o procedură estetică despre care ea afirmă că a „desfigurat-o” şi i-a afectat grav cariera, într-o plângere depusă la tribunalul federal din New York.

Ea afirmă că procedura de înlăturare a grăsimii, numită CoolSculpting, dezvoltată de compania Zeltiq, a avut efectul opus celui aşteptat: în loc de o reducere a masei grase, ea a produs o multiplicare a celulelor adipoase, modificându-i astfel înfăţişarea.

Fostul model canadian susţine că a dezvoltat un efect secundar foarte rar al tratamentului de criolipoliză:

„Am dezvoltat hiperplazie adipoasă paradoxală (PAH), un risc care nu mi-a fost adus la cunoştinţă înainte de proceduri.

PAH nu doar că mi-a distrus mijloacele de trai, ci m-a aruncat într-o spirală de depresie îndelungată, de tristeţe profundă şi de cele mai profunde sentimente de dispreţ faţă de propria persoană”, a afirmat ea, potrivit Agerpres.

„Suferinţa emoţională”

Linda Evangelista doreşte să obţină despăgubiri pentru „suferinţa emoţională” şi „pierderile economice” suferite, potrivit plângerii depuse marţi la New York.

În urma acestei proceduri estetice a rămas „şomeră şi incapabilă să câştige venituri ca model”, a precizat în document una dintre cele mai bine plătite supermodele ale anilor ’90, alături de vedete precum Naomi Campbell şi Claudia Schiffer.

Ea afirmat că nu a mai avut „niciun venit din meseria de model din 2016”, în afară de plata pentru o campanie anterioară acelei date, şi a trebuit să renunţe la angajamentele care îi impuneau să apară în public.

Linda Evangelista a afirmat, de asemenea, că „reputaţia” ei a fost afectată de „mediatizarea” schimbării înfăţişării sale.

Avocaţii fostului supermodel acuză compania Zeltiq că „nu avertizează sufficient” sau „acoperă intenţionat incidenţa şi apariţia unor efecte secundare grave”, precum hiperplazia adipoasă paradoxală, care a afectat-o şi pe Linda Evangelista.

Registration

Aici iti poti reseta parola