Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Legea privind veniturile de război este adoptată în SUA
Articole online

Legea privind veniturile de război este adoptată în SUA

Congres

Legea privind veniturile de război este adoptată în SUA

Al 16-lea Amendament, care a conferit Congresului puterea de a percepe un impozit pe venit, a devenit parte a Constituției în 1913; în luna octombrie a aceluiași an, o nouă lege privind impozitul pe venit a introdus un sistem de impozitare progresivă, cu rate care începeau de la 1% și creșteau până la 7% pentru contribuabilii cu venituri de peste 500.000 de dolari. Deși mai puțin de 1 la sută din populație plătea impozit pe venit la acea vreme, amendamentul a marcat o schimbare importantă, deoarece înainte majoritatea cetățenilor își desfășurau afacerile economice fără știrea guvernului. În încercarea de a liniști temerile legate de intervenția excesivă a guvernului în afacerile financiare private, Congresul a adăugat în 1916 o clauză prin care se cerea ca toate informațiile din declarațiile fiscale să fie păstrate confidențiale.

Până atunci, însă, pregătirea și intrarea în Primul Război Mondial au sporit considerabil nevoia de venituri a guvernului. Congresul a răspuns acestei nevoi prin adoptarea unei prime legi a veniturilor în 1916, care creștea cea mai mică rată de impozitare de la 1% la 2%; cei cu venituri de peste 1,5 milioane de dolari erau impozitați cu 15%. Legea a impus, de asemenea, noi impozite pe succesiuni și pe profiturile excesive ale întreprinderilor.

Până în 1917, în mare parte datorită noii cote a impozitului pe venit, bugetul federal anual era aproape egal cu bugetul total pentru toți anii dintre 1791 și 1916. Cu toate acestea, era nevoie de încă mai mult, iar în octombrie 1917 Congresul a adoptat Legea privind veniturile de război, reducând numărul de scutiri și crescând considerabil ratele de impozitare. Conform legii din 1917, un contribuabil cu un venit de numai 40.000 de dolari era supus unei rate de impozitare de 16%, în timp ce unul care câștiga 1,5 milioane de dolari se confrunta cu o rată de 67%. Deși doar cinci la sută din populația SUA trebuia să plătească impozite, veniturile fiscale americane au crescut de la 809 milioane de dolari în 1917 la o sumă uriașă de 3,6 miliarde de dolari în anul următor. Până la sfârșitul Primului Război Mondial, în 1918, veniturile din impozitul pe venit au finanțat o treime din costul efortului de război.

Registration

Aici iti poti reseta parola