Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > 9 Septembrie 1776: Congresul redenumește națiunea „Statele Unite ale Americii”
Articole online

9 Septembrie 1776: Congresul redenumește națiunea „Statele Unite ale Americii”

sua

9 Septembrie 1776: Congresul redenumește națiunea „Statele Unite ale Americii”

În declarația Congresului din data de 9 septembrie 1776, delegații au scris:

„Că în toate comisiile continentale și în alte instrumente în care, până acum, au fost folosite cuvintele „Coloniile Unite”, stilul să fie modificat pentru viitor în „Statele Unite”.”

O rezoluție a lui Richard Henry Lee, care fusese prezentată Congresului la 7 iunie și aprobată la 2 iulie 1776, emitea hotărârea:

„Că aceste Colonii Unite sunt, și de drept ar trebui să fie, state libere și independente….”.

Ca urmare, John Adams a considerat că ziua de 2 iulie va fi sărbătorită ca fiind „cea mai memorabilă epocă din istoria Americii”. În schimb, această zi a fost în mare parte uitată în favoarea zilei de 4 iulie, când a fost adoptată Declarația de Independență editată de Jefferson. Acel document afirmă, de asemenea, „că aceste colonii unite sunt și, de drept, ar trebui să fie STATE LIBERE ȘI INDEPENDENTE”. Cu toate acestea, Lee a început cu această replică, în timp ce Jefferson a păstrat-o pentru mijlocul paragrafului său de încheiere.

În septembrie, Declarația de Independență fusese redactată, semnată, tipărită și trimisă Marii Britanii. Ceea ce Congresul declarase ca fiind adevărat pe hârtie în iulie era în mod clar adevărat în practică, deoarece sângele patrioților a fost vărsat împotriva britanicilor pe câmpurile de luptă din Boston, Montreal, Quebec și New York.

Congresul a creat o țară dintr-un grup de colonii, iar noul nume al națiunii a reflectat această realitate.

Registration

Aici iti poti reseta parola