Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > La 95 de ani, Tony Bennet o lasă pe Lady Gaga fără partener
Articole online

La 95 de ani, Tony Bennet o lasă pe Lady Gaga fără partener

Fiul şi managerul artistului, Danny Bennett, aprecizat că Tony nu va mai reveni pe scenă, iar următoarele spectacole sunt anulate.

Spectacolele îndelung aşteptate One Last Time: An Evening With Tony Bennett and Lady Gaga au fost etichetate drept ultimele spectacole ale cântăreţului. Însă, artistul avea în plan să îşi continue turneul şi să susţină şi alte spectacole pe Coasta de Est.

„Nu vor mai exista alte concrete”, a declarat Danny Bennett pentru Variety. „A fost o decizie foarte grea, întrucât este un interpret talentat. Am luat-o însă la sfatul medicilor”, a mai spus el.

Danny Bennett, care a fost impresarul tatălui său de peste 40 de ani, spune că artistul are în continuare vocea care i-a adus 20 de premii Grammy – inclusiv un trofeu pentru întreaga carieră.

„Nu ne facem griji că nu ar putea cânta. Suntem îngrijoraţi din punct de vedere fizic, din punctul de vedere al naturii umane”, a adăugat acesta.

I Left My Heart In San Francisco

Tony Bennett, născut ca Anthony Dominick Benedetto, la 3 august 1926, în Astoria, Queens, New York, a devenit cunoscut pe plan internațional în anul 1962 cu albumul I Left My Heart In San Francisco.

Este, de asemenea, pictor, după ce a creat lucrări sub numele său de naștere care sunt expuse publicului permanent în mai multe instituții. Este fondatorul Școlii de Arte Frank Sinatra din Astoria, Queens, New York.

Bennett a început să cânte de la o vârstă fragedă.

A luptat în etapele finale ale celui de-al doilea război mondial ca infanterist al armatei SUA în Europa.

Ulterior, a semnat cu Columbia Records și a avut prima sa melodie numărul unu în topuri cu Because of You în 1951.

Au urmat mai multe piese precum Rags to Riches la începutul anului 1953.

Cariera și viața sa personală au cunoscut o recesiune în timpul apogeului muzicii rock.

Bennett a revenit la sfârșitul anilor 1980 și 1990, scoțând din nou albume cu discuri de aur și extinzându-și acoperirea către generația MTV, păstrându-și stilul muzical intact.

Munca sa include o colaborare cu Lady Gaga, cu care a făcut turnee și a înregistrat două albume, Cheek to Cheek (2014) și Love for Sale (2021).

Soțiile și copiii

La 12 februarie 1952, Bennett s-a căsătorit cu Patricia Beech, studentă în artă și fan de jazz din Ohio, pe care o cunoscuse cu un an înainte, după un spectacol de club de noapte din Cleveland.

Două mii de fete îmbrăcate în negru s-au adunat, în timpul ceremoniei de la Catedrala Sf. Patrick din Manhattan, New York, simulând doliul. Cuplul a avut doi fii, D’Andrea (Danny, născut în 1954) și Daegal (Dae, născut în 1955).

Bennett și Patricia s-au despărțit în 1965, În 1969, Patricia a cerut divorțul pe motiv de adulter. În 1971, divorțul lor a devenit oficial.

Tony se implicase într-o relație cu actrița aspirantă Sandra Grant în în 1965. Cuplul a trăit împreună câțiva ani, iar la 29 decembrie 1971 s-au căsătorit în liniște la New York.

Au avut două fiice, Joanna (născută în 1970) și Antonia (născută în 1974), și s-au mutat la Los Angeles. Grant și Bennett s-au despărțit în 1979, dar nu au divorțat oficial decât în ​​2007.

La sfârșitul anilor 1980, Bennett a intrat într-o relație romantică pe termen lung cu Susan Crow, o fostă profesoară din New York. Susan Marion Crow, născută pe 9 septembrie 1966, era cu 40 de ani mai mică decât Tony și crescuse într-o familie de fani I Bennett.

Bennett și Crow au fondat Exploring the Arts, o organizație caritabilă dedicată creării, promovării și susținerii educației artistice.

În același timp, au fondat, și au numit după prietenul lui Bennett, Școala de Arte Frank Sinatra din Queens, un liceu public dedicat predării artelor spectacolului, care s-a deschis în 2001.

La 21 iunie 2007, Bennett s-a căsătorit cu Crow într-o ceremonie civilă privată din New York, la care a fost martor fostul guvernator Mario Cuomo.

În februarie 2021, un articol din revista AARP a dezvăluit că Bennett fusese diagnosticat cu boala Alzheimer în 2016, dar a continuat să efectueze și să înregistreze până la pandemia COVID-19 de la începutul anului 2020

A revenit în 2021 cu un spectacol MTV Unplugged și două spectacole la Radio City Music Hall.

Neurologul său a declarat pentru AARP că, înainte de pandemie, programul lui Bennett „l-a ținut pe picioare și, de asemenea, i-a stimulat creierul într-un mod semnificativ”.

Danny Bennett a declarat, acum, că Alzheimer îi afectează în principal memoria pe termen scurt și că uita adesea că tocmai a cântat după un concert, datr memoria sa pe termen lung a rămas intactă și și-a putut aminti pe deplin toate versurile din repertoriul său atunci când cânta.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola