Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Jurnalistul rus laureat al Premiului Nobel pentru Pace avertizează: Putin pregătește lumea pentru posibilitatea unui război nuclear
Articole online

Jurnalistul rus laureat al Premiului Nobel pentru Pace avertizează: Putin pregătește lumea pentru posibilitatea unui război nuclear

Putin și Zelenski

Jurnalistul rus laureat al Premiului Nobel pentru Pace avertizează: Putin pregătește lumea pentru posibilitatea unui război nuclear

Muratov afirmă:

„Două generații au trăit fără amenințarea unui război nuclear, dar această perioadă s-a încheiat.” El se întreabă dacă Putin va apăsa butonul nuclear sau nu, menționând că nimeni nu poate ști cu siguranță.

Recent, președintele rus Vladimir Putin a anunțat că va trimite arme nucleare tactice în Belarus, iar consilierul său, Nikolai Patrușev, a avertizat că Rusia deține o armă modernă unică capabilă să distrugă orice adversar, inclusiv Statele Unite. Muratov observă că propaganda rusă îi convinge pe oameni că războiul nuclear nu este un lucru rău, iar televiziunile locale prezintă armele nucleare ca pe o reclamă la produse pentru animale de companie.

În ciuda amenințărilor constante, propaganda Kremlinului prezintă Rusia ca promovând pacea, în timp ce Ucraina și Occidentul sunt percepute ca agresori. Mulți ruși cred în această propagandă. Muratov afirmă că „oamenii în Rusia au fost iradiați de propagandă”, care este omniprezentă în mass-media și rețelele sociale.

Jurnalistul este convins că, odată ce propaganda se va opri, această generație și alții cu bun simț se vor exprima. El admite că Putin are mulți susținători, în special în rândul persoanelor în vârstă care îl văd ca pe un protejat și care le asigură pensia. Anul trecut, Muratov și-a vândut Premiul Nobel pentru a strânge bani pentru copiii ucraineni strămutați.

Muratov nu are multe motive de optimism și crede că relațiile normale între ruși și ucraineni nu vor mai fi posibile niciodată. El estimează că represiunea politică în Rusia va continua mult timp în viitor, dar își pune speranțele în generația tânără care vede lumea ca pe un prieten, nu ca pe un inamic, și care dorește ca Rusia să fie iubită și să iubească lumea.

Registration

Aici iti poti reseta parola