Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Joe Biden nu mai are scăpare. Republicanii anunță investigații privind răspunsul guvernului federal la COVID-19
Articole online

Joe Biden nu mai are scăpare. Republicanii anunță investigații privind răspunsul guvernului federal la COVID-19

Joe Biden

Joe Biden nu mai are scăpare! Republicanii anunță investigații privind răspunsul guvernului federal la COVID-19

Măsura de a pune capăt declarațiilor de urgență națională și de urgență de sănătate publică ar restructura în mod oficial răspunsul federal la coronavirus pentru a trata virusul ca pe o amenințare endemică la adresa sănătății publice care poate fi gestionată prin intermediul autorităților normale ale agențiilor, potrivit AP

Aceasta vine în contextul în care legislatorii au pus deja capăt unor elemente ale situațiilor de urgență care au menținut milioane de americani asigurați în timpul pandemiei. Combinată cu retragerea majorității banilor federali de ajutorare a COVID-19, aceasta ar transfera, de asemenea, dezvoltarea de vaccinuri și tratamente în afara gestiunii directe a guvernului federal.

Anunțul lui Biden vine într-o declarație prin care se opune rezoluțiilor prezentate în această săptămână de către republicanii din Camera Reprezentanților pentru a pune capăt imediat situației de urgență. Republicanii din Camera Reprezentanților se pregătesc, de asemenea, să lanseze investigații privind răspunsul guvernului federal la COVID-19.

Secretarul pentru Sănătate și Servicii Umane al președintelui de atunci, Donald Trump, Alex Azar, a declarat pentru prima dată o urgență de sănătate publică la 31 ianuarie 2020, iar Trump a declarat ulterior pandemia COVID-19 o urgență națională în luna martie a aceluiași an. Situațiile de urgență au fost prelungite în mod repetat de Biden de la preluarea mandatului în ianuarie 2021 și urmează să expire în lunile următoare. Casa Albă a declarat că Biden intenționează să le prelungească pe amândouă pentru scurt timp pentru a se încheia la 11 mai.

„O încetare bruscă a declarațiilor de urgență ar crea un haos și o incertitudine de mare amploare în întregul sistem de sănătate – pentru state, pentru spitale și cabinete medicale și, cel mai important, pentru zeci de milioane de americani”, a scris Biroul de management și buget într-o declarație de politică administrativă.

Situația pandemiei din SUA

Mai mult de 1,1 milioane de persoane din SUA au murit din cauza COVID-19 începând din 2020, potrivit Centrelor pentru controlul și prevenirea bolilor, inclusiv aproximativ 3.700 săptămâna trecută.

Congresul a atenuat deja amploarea urgenței de sănătate publică care a avut cel mai direct impact asupra americanilor, pe măsură ce apelurile politice de a pune capăt declarației s-au intensificat. Legiuitorii au refuzat timp de luni de zile să îndeplinească cererea administrației Biden de a obține miliarde de dolari în plus pentru a extinde vaccinurile și testele gratuite pentru COVID. Iar pachetul de cheltuieli de 1.700 de miliarde de dolari, adoptat anul trecut și promulgat de Biden, a pus capăt unei reguli care interzicea statelor să scoată oamenii de la Medicaid, o măsură prin care se așteaptă ca milioane de oameni să își piardă asigurarea după 1 aprilie.

„În anumite privințe, administrația Biden recuperează ceea ce au trăit mulți oameni din țară”, a declarat Larry Levitt, vicepreședinte executiv pentru politici de sănătate la Kaiser Family Foundation. „Acestea fiind spuse, sute de oameni pe zi mor în continuare din cauza COVID”.

Cu toate acestea, unele lucruri se vor schimba pentru americani odată ce urgența va expira, a subliniat Levitt.

De asemenea, se așteaptă ca prețul vaccinurilor COVID-19 să crească vertiginos odată ce guvernul nu le va mai cumpăra, Pfizer afirmând că va cere până la 130 de dolari pe doză. Doar 15% dintre americani au primit vaccinul de rapel recomandat și actualizat, oferit începând din toamna anului trecut.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola