Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Joe Biden își dorește cel mai mare buget al Apărării din istoria SUA. Motivele invocate de administrația sa
Articole online

Joe Biden își dorește cel mai mare buget al Apărării din istoria SUA. Motivele invocate de administrația sa

Biden

Joe Biden își dorește cel mai mare buget al Apărării din istoria SUA. Motivele invocate de administrația sa

Potrivit directorului financiar al Departamentului Apărării, oficialii din cadrul administrației Biden vor solicita în curând Congresului finanțarea, după ce vor conveni asupra unei cifre de bază. Administrația va adăuga apoi cifra ca parte a cererii sale de buget pentru 2024, care urmează să fie publicată pe 9 martie, conform raportului, potrivit POLITICO

Michael McCord, cel care se ocupă cu supravegherea acestor cheltuieli, a declarat pentru Politico că anticipează că cifra „va fi o cifră mai mare decât cea oferită de Congres anul trecut”.

McCord nu a dat mai multe detalii cu privire la o cifră specifică, deoarece aceasta ar putea să se schimbe în continuare, dar a declarat pentru Politico că Pentagonul a încercat să acumuleze muniții pentru a reface stocurile SUA, continuând în același timp să ajute Ucraina în lupta împotriva Rusiei.

Legiuitorii au autorizat în decembrie cheltuieli de apărare națională în valoare de 858 de miliarde de dolari, o cifră cu 45 de miliarde de dolari mai mare decât cea solicitată de președintele Joe Biden. Defalcat, 817 miliarde de dolari au fost rezervate Departamentului Apărării, miliarde de dolari de fonduri suplimentare fiind rezervate pentru dezvoltarea armelor nucleare și pentru programe separate de securitate națională, potrivit Politico.

Cum a fost justificată solicitarea unei sume mai mari?

Creșterea finanțării a fost solicitată de Pentagon pentru a permite țării să servească drept bastion împotriva Rusiei, menținând în același timp forțele tehnologice pentru a contracara influența crescândă a Chinei pe scena mondială și luptând împotriva inflației.

Dar, spre deosebire de anul trecut, propunerea de buget a administrației pentru Pentagon se confruntă acum cu o majoritate republicană sceptică din Camera Reprezentanților, care încearcă să forțeze reduceri de cheltuieli legate de orice plan de majorare a limitei de îndatorare. În timp ce Biden a cerut o creștere a limitei de îndatorare, președintele Camerei, Kevin McCarthy din California, insistă asupra reducerilor de cheltuieli.

Biden și McCarthy s-au întâlnit la Casa Albă la începutul acestei luni pentru a discuta despre limita de îndatorare, iar președintele Camerei a declarat preventiv că nu va încerca să obțină reduceri ale Medicare și ale asigurărilor sociale în legătură cu negocierile privind plafonul de îndatorare.

În ultimele zile, republicanii au prezentat mai multe domenii potențiale care, în opinia lor, sunt disponibile pentru reduceri de cheltuieli, printre care se numără planul lui Biden de reducere a datoriilor studenților și programele Agenției pentru Protecția Mediului incluse în Legea privind reducerea inflației.

Liderii republicani nu au exclus reducerea unor cheltuieli ale Pentagonului, dar cei mai fermi membri ai conferinței republicane vor fi înclinați să se opună unor reduceri majore în domeniul apărării.

McCord a declarat pentru Politico că legislatorii vor trebui să ia unele decizii dificile dacă vor căuta reduceri substanțiale ale cheltuielilor pentru Pentagon.

„Va trebui să vă confruntați cu întrebarea mai dificilă: ce anume vreți să faceți mai puțin? Vreți să aveți mai puțini oameni? Vreți să aveți mai puține nave? Mai puține avioane? Creșteri salariale mai mici? Acolo sunt banii în bugetul apărării”, a declarat el pentru publicație.

Registration

Aici iti poti reseta parola