Evenimentul Istoric > Articole online > Joe Biden, amenințat din toate părțile. ISIS-K pregătește atentate, Iranul tergiversează negocierile pentru a obține arma nucleară
Articole online

Joe Biden, amenințat din toate părțile. ISIS-K pregătește atentate, Iranul tergiversează negocierile pentru a obține arma nucleară

Comunitatea de informații americane apreciază că Statul Islamic din Afganistan ar obține capacitatea de a ataca Statele Unite în cel puțin șase luni și are intenția de a face acest lucru, a anunțat marți Congresul un înalt oficial al Pentagonului.
Colin Kahl, subsecretarul pentru apărare pentru politică, a mai spus că rămâne încă „de stabilit” dacă talibanii – care sunt un dușmanii de moarte ai ISIS-K- au capacitatea de a lupta eficient împotriva acestui inamic după retragerea SUA în august.„Comunitatea de informații evaluează în prezent că atât ISIS-K, cât și Al Qaeda au intenția de a conduce operațiuni externe, inclusiv împotriva Statelor Unite, dar niciuna dintre organizații nu are în prezent capacitatea de a face acest lucru. Putem prevedea că ISIS-K va obține această capacitate în termen de 6 sau 12 luni”, a adăugat el, menționând că pregătirile al-Qaeda ar putea dura „un an sau doi”, scrie Jerusalem Post.

Negocierile cu Iranul, în impas

Reprezentantul lui Biden pentru Iran, Rob Malley, a declarat reporterilor că Iranul a înghețat discuțiile din iunie, de când Ebrahim Raisi a fost ales președinte. Teheranul susține acum că are nevoie de mai mult timp pentru pregăti discuțiile referitoare la acordul nuclear cu SUA. Între timp, însă, nivelurile de îmbogățire a uraniului se apropie de cele necesare pentru producerea unei arme nucleare.

Malley a spus că efortul diplomatic este „într-o fază critică” și că explicațiile iranienilor pentru că nu s-au întors la discuțiile de la Viena „sunt foarte slabe”. În ceea ce privește vizitele sale în Orientul Mijlociu și capitalele europene, el a spus: „Vom folosi alte instrumente pentru a împiedica Iranul să obțină o armă nucleară”, notează DebkaFile.

Inflația face ravagii în SUA

Amenințarea teroristă și pericolul iranian nu sunt singurele probleme majore cu care se confruntă președintele american. Recent, preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a anunțat că inflația nu va fi atât de trecătoare pe cât se anunțase. ”Va dura mai mult decât ne aşteptam anterior”, a recunoscut Powell menţionând că presiunile inflaționiste se vor simți și pe parcursul anului care vine.
Powell susține că Rezerva Federală va începe să retragă măsurile extraordinare pe care le-a oferit pentru a ajuta economia.

Registration

Aici iti poti reseta parola