Evenimentul Istoric > Articole online > JFK, un Casanova la Casa Albă. Lista lungă a cuceririlor fostului preşedinte al SUA
Articole online

JFK, un Casanova la Casa Albă. Lista lungă a cuceririlor fostului preşedinte al SUA

La câteva decenii după asasinarea lui John Fitzgerald Kennedy, detaliile despre tumultoasa sa viaţă amoroasă încă sunt prezente în memoria publicului. De data aceasta, jurnaliştii britanici de la Daily Mail au readus în prim-plan cele mai importante femei pe care le-a avut al 35-lea preşedinte al Statelor Unite ale Americii.

Conform dailymail.co.uk, pe lista femeilor seduse de fermecătorul JFK se regăsesc actriţele Anita Ekberg, Gene Tierney şi Marlene Dietrich, stagiara de la Casa Albă Mimi Alford, precum şi două secretare care au lucrat la Biroul Oval. Alte aventuri ale fostului lider american se referă la actriţa Jean Simmons, care a dezvăluit că John „practic a dărâmat” uşa hotelului în care locuia pentru a-i cere să facă sex cu el. O altă actriţă, Angie Dickinson, care a apărut în Ocean’s 11 (1960) l-a cunoscut foarte bine pe iubăreţul politician, descriind amorul cu JFK drept „cele mai încântătoare 7 minute din viaţa mea”. Laudele ei nu s-au oprit aici: „Era genul de bărbat devastator de chipeş, şarmant, genul acela despre care mama ta speră să devină soţul tău”.

Ce spunea o secretară despre JFK şi Audrey

La rândul ei, una dintre secretarele de la Casa Albă, Mary Gallagher, a dezvăluit detalii despre o altă amantă celebră în epocă, Audrey Hepburn, care n-a fost deranjată de faptul că iubitul ei era căsătorit de un an cu Jacqueline, care până în 1963 i-a dăruit patru copii.

La acea vreme, Audrey era premiată cu Oscar pentru rolul din filmul Vacanţă la Roma, iar el era senator. Iată mărturia secretarei, consemnată de jurnalistul şi scriitorul Christopher Andersen în cartea „Jack and Jackie: Portrait of an American marriage“. „Toţi erau impresionaţi când ea apărea. Era graţioasă ca o lebădă şi avea mereu o umbrelă subţire, roşie“, declara Gallagher despre celebra Hepburn.

Lee Remick, actriţa blondă din producţia „Zile cu vin şi trandafiri” a avut de asemenea o relaţie amoroasă cu JFK pe vremea când avea 22 ani şi era mai tânără decât Jackie cu 6 ani. În cartea „Jack and Jackie: Portrait of an American marriage“, aceasta este descrisă ca un „epitom de clasă şi inteligenţă”.

Sophia Loren l-a refuzat pe preşedinte

Au fost însă şi lupte pierdute pentru Kennedy, iar una dintre acestea poartă numele Sophia Loren, sex-simbolul anilor 1950, un reper de frumuseţe şi feminitate cum rar se mai poate vedea în zilele noastre. Cucerit de farmecul latino al actriţei italiene, JFK a lansat un atac asiduu asupra ei, dar în cele din urmă nicio tentativă de seducţie nu şi-a atins scopul. La 24 ani, Sophia Loren refuzase o cerere în căsătorie din partea actorului Cary Grant, partenerul ei din „Houseboat”, iar în ceea ce priveşte invitaţiile lui JFK, actriţa a manifestat o totală lipsă de interes. În cele din urmă, Loren s-a căsătorit cu producătorul de filme Carlo Ponti.

Totuşi, cea mai cunoscută şi mediatizată aventură a fostului preşedinte american a fost cu diva pop Marilyn Monroe, datorită căreia în istorie a rămas celebru un moment din mai 1962. Atunci, poate cea mai cunoscută blondă de la Hollywood îi cânta suav şi senzual „Happy Birthday“ cu ocazia împlinirii a 45 de ani. N-a existat decât o singură fotografie în care cei doi au fost surprinşi împreună, imagine în care mai apare şi fratele preşedintelui, Bobby Kennedy. Asta nu i-a împiedicat pe jurnaliştii americani să lanseze numeroase teorii după moartea artistei, survenită chiar la 3 luni după realizarea acelei imagini.

Preferinţa pentru blonde şi notele din campanie

Preferinţa pentru blonde a fost confirmată chiar de JFK în timpul campaniei electorale, când a rămas fără voce şi era nevoit să comunice scriind de mână tot felul de note. Pe una dintre acestea, acesta a scris cuvintele care au rămas celebre: „am intrat în blonde”. În aceleaşi note, care însumează 98 pagini, acesta se temea ca apetitul său pentru femei frumoase şi celebre să nu-l coste scump în eventualitatea în care urma să câştige alegerile prezidenţiale. John era atât de atras de viaţa de Casanova încât într-un fel n-ar fi regretat prea mult dacă pierdea cursa pentru Casa Albă. Iată ce nota când şi-a pierdut vocea:„Presupun că dacă voi câştiga, zilele mele de poon (vechi termen marinăresc pentru sex) s-au terminat. Presupun că ei mă vor lovi cu ceva înainte să se termine.”

În aceleaşi note, JFK a scos la suprafaţă şi o altă latură a sa, cea a omului cu un limbaj foarte colorat, folosit adesea pentru a-şi pune la punct adversarii politici sau pe jurnaliştii incomozi. În acest sens este memorabil episodul în care l-a denumit pe unul dintre reporteri „un bastard”. În aceleaşi note, fostul lider de la Casa Albă arată că poseda o afinitate deosebită pentru strategiile politice, fiind foarte conştient că trebuie să atragă de partea sa votanţi ce militau pentru drepturile civile: „Ar trebui să aduc problema rasismului în discuţie. Îmi plănuisem să vorbesc despre drepturile civile mai devreme în ziua respectivă.”

Cât mai costă istoria?

Asistenta de campanie Janet Des Rosiers a fost cea desemnată să se asigure că JFK îşi va folosi cât mai puţin vocea după ce fusese diagnosticat cu laringită. Notele scrise pe un bloc de foi au fost deţinute mai mulţi ani de un colecţionar privat şi au fost scoase la vânzare la Heritage Auctions (Dallas, Texas) pentru aproximativ 20.000 dolari.

Iată ce spunea Curtis Linder, specialistul Heritage: „O femeie pe nume Janet Des Rosiers, care a fost amanta şi asistenta personală a lui Kennedy mult timp, şi care a călătorit în avionul său, a fost desemnată să se asigure că el nu va vorbi.

Ea l-a ajutat cu foile, astfel încât el să poată comunica cu cei din jur şi să poată să-şi păstreze suficientă voce pentru pentru discursuri şi conferinţele de presă. O parte din limbajul folosit acolo i-ar fi şocat sigur pe mulţi dintre membrii electoratului de azi. Cu siguranţă nu şi-ar fi dorit ca notele despre iubirea blondelor să devină publică.”

John F. Kennedy a fost preşedinte al Statelor Unite ale Americii în perioada ianuarie 1961-noiembrie 1963 şi a murit pe 22 noiembrie, la 46 de ani, după ce a fost împuşcat în Dallas, Texas. Jacqueline s-a recăsătorit după moartea lui Kennedy cu magnatul grec Aristotel Onassis, iar în ultimii ani de viaţă a avut o carieră de succes ca editor de cărţi. 

Registration

Aici iti poti reseta parola