Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Jens Stoltenberg: „Ucraina utilizează mai multă muniţie decât produce NATO!”
Articole online

Jens Stoltenberg: „Ucraina utilizează mai multă muniţie decât produce NATO!”

zelenski

Jens Stoltenberg: „Ucraina utilizează mai multă muniţie decât produce NATO!”

„Ritmul actual de utilizare a muniţiei de către Ucraina este mult mai ridicat decât ritmul nostru actual de producţie”, a declarat el într-o conferinţă de presă în ajunul unei reuniuni a miniştrilor apărării din ţările NATO. „Acest lucru pune industriile noastre de apărare sub presiune”, a adăugat Stoltenberg.

Subiectul va fi discutat într-o reuniune a grupului de sprijin pentru Ucraina condus de Statele Unite, apoi de miniştrii apărării ai statelor Alianţei, a precizat el.

„Da, avem o problemă, da, este o provocare”, a recunoscut el, subliniind că Alianţa a început să acţioneze, referindu-se atât la creşterea capacităţilor pe termem scurt – cu lucrul în weekend de exemplu – dar şi, pe termen mediu, investiţii în capacităţile de producţie.

Ministrul ucrainean al apărării, Oleksi Reznikov, va aprticipa la ambele reuniuni şi va prezenta aliaţilor nevoile forţelor ucrainene, a precizat Jens Stoltenberg.

Furnizarea de avioane de luptă va fi discutată

Dar „acest lucru va lua timp şi priorităţile pe termen scurt sunt muniţiile şi armamentul promis cu carburantul şi piesele de schimb”, a insistat secretarul general al NATO.

Ministrul ucrainean de externe, Dmitro Kuleba, a declarat că, la împlinirea unui an de la declanşarea invaziei ruse la scară largă, pe 23 şi 24 februarie, vor avea loc evenimente care vor transmite un semnal clar dictatorului rus, Vladimir Putin. Este vorba inclusiv despre noi sancțiuni.

„La ONU, la Kiev, în multe alte capitale ale lumii, vor avea loc diverse evenimente care îi vor transmite lui Putin un mesaj clar: dacă joci un război de uzură și crezi că timpul este de partea ta, greșeşti foarte tare, pentru că unitatea cu Ucraina crește, iar tu pierzi în acest război… În apropiere de 24 februarie, vor fi anunţate noi sancțiuni. Vor fi anunțate în diferite țări și instituții. Acestea, de asemenea, vor face parte din semnalul respectiv” – a subliniat ministrul.

Registration

Aici iti poti reseta parola