Evenimentul Istoric > Articole online > România comunistă > Isprava tovarășului Duminică, șeful Județenei de Partid, cu muzeul
Articole online

Isprava tovarășului Duminică, șeful Județenei de Partid, cu muzeul

„Important este să ai obiectele, fonduri îţi dăm noi…”, spune prim-secretarul, după care așază pe tortul culturii botoșănene cireașa de… Duminică: „Dar ce-ai zice dacă ţi-am da altă clădire?”

Paul Şadurschi își amintea, după decenii întregi, șocul pe care l-a trăit în fața lui Petre Duminică.

„Mi s-a întunecat în faţa ochilor. Mi-am închipuit că n-am fost destul de convingător în prezentare şi că nu mai primim clădirea. Am îngăimat că deja s-au făcut unele cheltuieli cu reparaţia clădirii şi acoperişului, cu proiectarea expoziţiei, cu releveul acestei construcţii, s-a plătit studiul pentru panotarea încăperilor şi proiectarea mobilierului”.

Înainte de a da glas tuturor temerilor care deja își făceau loc în mintea sa, Paul Şadurschi vrea, totuși, să afle ce clădire se oferă în schimb.

„Îţi dăm vechea Prefectură, ai ce pune în ea?”, a fost răspunsul lui Duminică.

Paul Şadurschi a înlemnit.

Mai ales că, știa bine, acolo, în vechea Prefectură de pe Unirii, se instalaseră de puțină vreme Comitetul municipal de partid şi Consiliul popular municipal Botoşani.

„Tocmai asta-l deranja. Cei de la municipiu dispuneau de un spaţiu mai arătos decât cei de la judeţ. Cum nu-mi închipuisem aşa ceva?

Pagini: 1 2 3

Registration

Aici iti poti reseta parola