Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Ipoteza șocantă: trupul lui Walt Disney este ascuns în Disneyland
Articole online

Ipoteza șocantă: trupul lui Walt Disney este ascuns în Disneyland

Cum a apărut Mickey Mouse ?

Walt Disney este recunoscut în întreaga lume pentru proiecțiile sale cinematografice de animație, însă puțini cunoscut faptul că acesta a fost câștigătorul a 22 de premii Oscar. În copilărie, era desenatorul ziarului școlii, ilustrațiile sale fiind patriotice, majoritatea axate pe Primul Război Mondial.

Când Disney a sosit la Los Angeles, acesta a vrut să abandoneze animația, gândindu-se că niciodată nu va putea concura cu studiourile din New York. Încercând să devină regizor de film, toate studiourile l-au respins, motiv pentru care a mai dat o șansă animației.

După o serie de mai multe eșecuri, Walt Disney trebuia să creeze un personaj care să devină un star. Mulți spun că i-a venit ideea lui Mickey Mouse când se întorcea de la New York. La început, l-a intitulat Mortimer, însă viitoare s-a soție l-a considerat nepotrivit, motiv pentru care i-a schimbat numele în Mickey. În 1928 apare primul film al cărui personaj principal era Mickey Mouse.

După ce a creat un imperiu în zona animației, extinzând această poveste inclusiv în parcuri de distracții, Walt Disney a fost diagnosticat cu cancer pulmonar care s-a dezvoltat într-o tumoră. La zece zile după ce a împlinit 65 de ani, acesta a decedat.

Cu toate că s-a declarat că acesta a fost incinerat, iar cenușa a fost depozitată la Forest Lawn Memorial Park din California, a apărut ipoteza conform căreia corpul lui Walt Disney ar fi fost criogenat.

Spulberarea unui mit

În anii 1950-1960, o nouă știință avea să își facă apariția și anume conservarea celulelor prin criogenizare. Însă putea un corp uman să treacă prin aceeași procedură ? Răspunsul este negativ. Primul caz a fost înregistrat în 1967, la un an după moartea lui Walt Disney.

Corpul profesorului de psihologie al Universității din California, James Bedford, a trecut prin această procedură. În ciuda practicilor eficiente, niciun corp nu a putut fi reanimat cu succes. Procesul de înghețare ar fi condus la o serie de scenarii care ar fi pus în pericol corpul, astfel încât dezghețarea acestuia ar fi cauzat mari probleme.

În ceea ce-l privește pe Walt Disney este doar un mit că acesta ar fi fost înghețat și păstrat în Disneyland. Dosarele publice au arătat foarte clar că acesta a fost incinerat, conform dorințelor sale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola