Evenimentul Istoric > Articole online > Cum l-a răpit Walt Disney pe Richard Nixon
Articole online

Cum l-a răpit Walt Disney pe Richard Nixon

Nixon a vizitat Disneyland în 1959, împreună cu soția și cu cele două fete ale sale – și, evident, cu membrii serviciului de securitate.

Grupul urma să facă un tur în jurul parcului la bordul monoraiului, relatează Bob Gurr, un designer pentru parcuri de distracții, faimos pentru colaborarea lui cu Disney.

Gurr a povestit întâmplarea cu ocazia unui interviu acordat în anul 2013 pentru The Walt Disney Museum, cu prilejul aniversării a 100 de ani de la nașterea lui Richard Nixon.

Potrivit lui Gurr, Walt Disney s-a apropiat de trenuleț împreună cu Nixon, cu soția, cu fetele lor și cu escorta de la Secret Service.

Însă, înainte ca membrii personalului de securitate să apuce să se suie, Disney a dat ordin: „Dați-i drumul!”

Gurr, care conducea monoraiul, și era foarte emoționat, a pornit imediat.

Nixon a fost cel care a sesizat că gărzile sale au rămas de căruță, ceea ce nu a făcut decât să sporească anxietatea lui Gurr.

„Nixon s-a amuzat teribil. Vicepreședintele își dorise din totdeauna să scape (de Secret Service). Faptul că acest lucru se întâmplase, în sfârșit, l-a făcut să-mi ceară să accelerez. Spre groaza mea”, spune Gurr.

Acesta își amintește că membrii Secret Service alergau de-a lungul șinei, pe lângă monorai, încercând să se suie din mers, în timp ce el accelera.

Când a fost întrebat dacă Walt Disney era conștient că, practic, îl răpise pe vicepreședintele american, Gurr a răspuns:

„Walt se distra foarte tare. Când exista ceva care nu era decât al lui, era foarte mândru. Era într-o dispoziție excepțională. Sprâncenele i se ridicaseră și se afla într-unul din acele momente pe care le ții minte pentru toată viața.”

Registration

Aici iti poti reseta parola