Evenimentul Istoric > Articole online > România regală > Ion Antonescu pe 30 ianuarie 1941: Fuhrerul a deslănțuit o revoluție națională și la capătul ei a împlinit o lume nouă
Articole online

Ion Antonescu pe 30 ianuarie 1941: Fuhrerul a deslănțuit o revoluție națională și la capătul ei a împlinit o lume nouă

hitler_ion_antonescu_79836600

Conducătorul statului, generalul Ion Antonescu, publica, după ce cu o săptămână înainte înăbușise rebeliunea legionară, sub titlul „30 Ianuarie 1941”, în presa română un articol în care făcea apologia lui Hitler și a regimului nazist.

Iată-l așa cum a apărut în Gazeta Municipală din 2 februarie 1941:

Azi marele Reich și revoluția national-socialistă germană și-au sărbătorit 14 ani de lupte și opt ani de biruință.

Născut din sbuciumarea unui popor sdruncinat expresie providențială a unui mare destin, Fuhrerul a deslănțuit o revoluție națională și la capătul ei a împlinit o lume nouă.

Revoluția national socialistă și lupta germană este nu numai afirmația hotărâtă a unui mare popor pentru el însuși, dar și zidirea unei lumi, poartă de veacuri, semn de civilizație, pentru toate celelalte.

Tineretul să ia aminte și să tragă toate învățăturile din această neîntrecută și fulgerătoare înfăptuire.

Revoluția national-socialistă s-a împlinit prin credință într-un singur om, prin supunerea la o singură disciplină, prin unirea tuturor sub semnul aceleiași credințe: Național-socialismul.

Revoluția national-socialistă s-a realizat împotriva tuturor piedicilor și tuturor coalițiilor, oculte și fățișea, ale lumii internaționale pentru că a fost o idee de marș, o metodică și grandioasă luptă în care comandantul n-a îngăduit nicio abatere, nicio șovăire.

Tineretul a fost în Germania la locul lui de educație, de entuziasm și de muncă.

O disciplină implacabilă, întemeiată pe sancțiunile cele mai grave, a făcut ca în revoluția național-socialistă nimeni să nu-și permit a abate valul destinului national de la matca voinței neînduplecate a Fuhrer-ului.

Dacă tineretul neamului nostru vrea să dovedească credința sa sinceră și întreagă în lumea nouă, lipirea sufletului său la marea revoluție n-are decât o singură cale.

Să arate prin fapte că știe să facă din patria sa și pentru patria sa ceea ce național-socialistul german a știut să facă pentru marea Germanie și pentru Fuhrer.

Și dacă-și iubește cu adevărat țara și iubește Germania nu prin vorbe trebuie s-o probeze.

Azi România și Germania au nevoie de liniște și de ordine desăvârșită în Sud-Estul Europei.

Cine nu înțelege și nu simte și nu împlinește această poruncă nu e român și nu sprijină cu fapta lui credința în lumea nouă. El este dușman și va fi tratat, fără cruțare, ca atare.

General Antonescu

Registration

Aici iti poti reseta parola