Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Întâlnirea legendară Richard Nixon-Elvis Presley: Ce i-a cerut Elvis președintelui SUA
Articole online

Întâlnirea legendară Richard Nixon-Elvis Presley: Ce i-a cerut Elvis președintelui SUA

Insigna Biroului de stupefiante și droguri periculoase

În realitate, motivul pentru care Elvis a vrut să se întâlnească cu Nixon a fost să facă rost de un ecuson de la Biroul federal de stupefiante și droguri periculoase. Potrivit soției sale, Priscilla Presley, „în mintea lui Elvis, acea insignă i-ar da dreptul de a transporta orice medicament prescris pe care îl avea asupra persoanei sale. Cu insigna, el putea intra legal în orice țară purtând arme și orice droguri dorea.”

În timpul zborului spre Los Angeles, Elvis scrisese o scrisoare de cinci pagini pentru Nixon, pe care a predate-o serviciului secret. Elvis i-a scris lui Nixon că dorește „să facă orice pentru a ajuta țara. Nu am alte preocupări sau motive decât să ajut țara să iasă din problemele pe care le are. Mi-ar plăcea să vă întâlnesc doar pentru a vă saluta dacă nu sunteți prea ocupat.”

Oamenii din jurul lui Nixon au considerat că ar fi o idee minunată pentru președinte să se întâlnească cu regele rock and roll-ului. Nixon dorindu-și să poată conta pe tinerii americani, a crezut că întâlnirea cu Elvis Presley ar putea ajuta în acest sens.

În jurul prânzului din 21 decembrie 1970, Elvis a ajuns la Casa Albă cu un pistol Colt M1911 destinat să fie un cadou pentru președintele Nixon (deși acest cadou a fost rapid confiscat). Din păcate, conversația dintre Nixon și Presley nu a fost înregistrată. Din fericire, personalul de la Casa Albă, Bud Krogh, a notat câteva lucruri despre întâlnire și le-a dezvăluit ulterior. Elvis adusese cu el fotografii ale familiei sale pentru a-i arăta lui Nixon.

Conversațiile au variat de la comunism, la trupa Beatles, cultura medicamentelor eliberate pe rețetă, ajungând să îi spună destul de des lui Nixon că vrea să fie de ajutor pentru țară. Nixon părea să fie foarte receptiv la tot ce spunea Elvis, astfel, Nixon i-a spus că cel mai bun mod de a-și păstra credibilitatea este prin muzică.

O fotografie istorică

La jumătatea întâlnirii dintre cei doi, Elvis i-a cerut lui Nixon ca întâlnirea dintre cei doi să rămână secretă și să îi ofere o insignă oficială de la Biroul de stupefiante și droguri periculoase. Nixon a fost de acord cu ambele cereri ale lui Presley.

În ianuarie 1972, a ieșit la iveală întâlnirea dintre Nixon și Presley, însă la acea dată nu multor oameni li se părea relevantă. Însă, în 1988, la aproape 15 ani după ce Nixon și-a dat demisia din funcția de președinte, un ziar din Chicago a raportat că Arhivele Naționale vindeau fotografii de la această întâlnire iconică. În decurs de o săptămână de la acel anunț, aproape 8000 de persoane au cerut copii fotografiei, devenind astfel una dintre cele mai solicitate fotografii din istoria Arhivelor Naționale.

Registration

Aici iti poti reseta parola