Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Inscripții electorale au fost descoperite într-o casă din Pompei
Articole online

Inscripții electorale au fost descoperite într-o casă din Pompei

inscripție

Inscripții electorale au fost descoperite într-o casă din Pompei

Pompei a fost un oraș roman în comuna modernă Pompei din regiunea Campania din Italia. Pompei, împreună cu orașul roman Herculaneum, au fost îngropate sub 4 până la 6 metri de material vulcanic în timpul erupției Muntelui Vezuviu din anul 79 d.Hr.

Erupția Vezuviului a aruncat un nor mortal de tephra și gaze supraîncălzite la o înălțime de 33 km, expulzând rocă topită, piatră pulverizată și cenușă fierbinte cu 1,5 milioane de tone pe secundă.

În urma descoperirii recente a unei fresce cu natură moartă, echipa a găsit inscripții electorale în sprijinul unui candidat numit Aulus Rustius Verus, care candidează pentru rolul de edil. Edilii erau responsabili de întreținerea clădirilor publice (aedēs) și de reglementarea festivalurilor publice. Funcția de aedilis era deținută în general de tineri care intenționau să urmeze cursus honorum pentru a ajunge la funcții politice înalte, în mod tradițional după ce își exercitau funcția de chestor, dar înainte de pretoriu.

Conform anunțului:

„În mod normal, aceste înscrisuri se găsesc pe fațadele exterioare ale clădirilor, unde oamenii puteau citi numele candidaților la magistratura orașului. Prezența în interiorul locuinței a fost probabil pentru evenimente precum cine de susținere a candidaților, cu scopul de a promova campania electorală în fața invitaților lor”

Proprietarul casei era, se pare, un susținător al lui Aulus Rustius Verus, lucru evidențiat și de descoperirea unei pietre de moară plasate în atriumul casei, inscripționată cu inițialele candidatului, ARV.

Săpăturile au descoperit, de asemenea, un altar în casa Lararium (un altar dedicat spiritelor păzitoare ale gospodăriei romane), împreună cu ofrande de smochine și curmale folosite în ritualuri, precum și urme de fructe, pește și carne.

Registration

Aici iti poti reseta parola