Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Înfometarea câinilor: Metoda barbară folosită de Uniunea Sovietică pentru a câștiga războiul
Articole online

Înfometarea câinilor: Metoda barbară folosită de Uniunea Sovietică pentru a câștiga războiul

Măsuri draconice folosite în dresaj

De exemplu, 20.000 de câini au servit în armata Statelor Unite și pentru Corpul de Marină în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. Misiunea câinilor în timpul războiului era de a opri tancurile.

În prima linie a bătăliei, pe lângă câini, au existat și cai folosiți atât pentru cavalerie, cât și pentru transportarea proviziilor. În Primul Război Mondial a fost folosit chiar și un porumbel care a contribuit la o bătălie prin mesajele pe care le transmitea.

Armata rusă nu a avut de ales în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, știind că armele lor nu pot face față naziștilor, motiv pentru care au căutat alte mijloace pentru a-și învinge dușmanii. Astfel, câinii au fost instruiți să-și adulmece dușmanii în anii 1930, să se târască pe sub tancuri în timp ce transportau 26 de kilograme de dinamită, cu care urmau să declanșeze o explozie.

În prezent, o astfel de misiune ar fi interzisă. Pentru a antrena câinii să se târască pe sub tancuri, aceștia erau înfometați mai multe zile, ca mai apoi, bucăți de carne să le fie așezate sub vehicule. De-a lungul timpului, câinii au asociat tancurile cu ideea de hrană. O altă metodă era învățarea câinilor să nu se sperie de artileria grea, alergând spre un tanc pentru a evita gloanțele de la mitralieră. Primii câini au fost introduși în armata rusă în 1939 și folosiți abia în 1941.

Prima luptă în care au fost implicați și câini nu a decurs atât de bine, aceștia neavând acoperire din partea armatei, naziștii împușcând rapid bietele animale. Fără să fie descurajați, rușii și-au schimbat metoda de antrenament, iar până șa sfârșitul anului 1941, mai mult de 1.000 de câini au fost antrenați, numărul acestora dublându-se un an mai târziu.

O poveste cu final fericit

Lucrurile au început să funcționeze, situația care i-a făcut pe ruși să se gândească să antreneze câinii pentru a bombarda și alte ținte. Drept urmare, au reușit să arunce în aer fortificațiile inamice, depozitele de muniții și buncărele. Câinii au fost creditați deoarece i-au ajutat pe ruși să învingă germanii în timpul asediului din Leningrad, naziștii fiind nevoiți să fugă.

După ce armata rusă a reușit să aibă stocuri de arme antitanc, câinii au fost eliberați. Vestea bună este că mulți câini au trăit o viață lungă și fericită odată cu încheierea războaielor, fiind recunoscuți pentru meritele lor.

Registration

Aici iti poti reseta parola