Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Incredibila poveste a bărbatului care a reușit să supraviețuiască 133 de zile pe mare
Articole online

Incredibila poveste a bărbatului care a reușit să supraviețuiască 133 de zile pe mare

Singurul supraviețuitor

Născut în China, Poon Lim s-a trezit că este singurul supraviețuitor al unei torpile, după ce germanii au bombardat nava comercială britanică, unde acesta lucrase. Era anul 1942, iar al Doilea Război Mondial era în ascensiune.

Poon Lim s-a hotărât să lucreze pe nava britanică pentru a scăpa de japonezii invadatori ai Chinei. Cu toate acestea, s-a aflat în vizorul germanilor, aceștia lansând două torpile pe nava pe care se afla Poon Lim. Acesta a reușit să supraviețuiască bombardamentului, singurul obiect de care se putea folosi fiind o vestă de salvare.

Ulterior, pe apă, a observat o plută aprovizionată cu apă, lapte, zahăr, ciocolată și biscuiți. Cu toate că a avut parte de un început bun, acesta nu știa cât va dura până va fi salvat. Descurajarea a apărut atunci când alte nave, avioane, chiar și un submarin l-au văzut, însă nu i-au sărit în ajutor. Întâmplarea având loc în timpul războiului, mulți credeau că este vorba despre o capcană.

În tot acest timp, Poon Lim a reușit să se salveze. Colecta apa de ploaie într-un baldachin și în vesta lui de salvare, pescuia folosind o frânghie pe care a desfăcut-o și i-a făcut un cârlig dintr-un cui din plută, folosind ca momeală o pastă făcută din biscuiți. A mâncat pește crud și păsări marine timp de 133 de zile.

Salvat de pescari

Ars de soare și obosit, Poon Lim a fost într-un final salvat pe 5 aprilie 1943, de către trei pescari brazilieni care se aflau pe barca familiei lor. În aceste 133 de zile, Poon Lim a slăbit 9 kilograme, motiv pentru care a fost internat patru săptămâni în spital, unde și-a revenit complet. În cele din urmă, a imigrat în Statele Unite.

Cu toate că avea doar 24-25 de ani în perioada petrecută pe mare, Poon Lim a trăit 72 de ani. A murit în 1991 ca cetățean american.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola