Evenimentul Istoric > Articole online > Începe Cenzura Online! Lege care elimină criptarea convorbirilor. Marea Britanie, decizie îngrijorătoare
Articole online

Începe Cenzura Online! Lege care elimină criptarea convorbirilor. Marea Britanie, decizie îngrijorătoare

Cenzura online

După ce a primit semnătura Regelui Charles al III-lea, Legea Siguranței Online a fost oficial promulgată în Marea Britanie. A fost introdusă ca White Paper privind Pericolele Online în aprilie 2019, pe durata mandatului Theresei May ca Prim-Ministru. Acum, adoptată, legislația își propune să facă internetul un mediu mai sigur. Dar foarte multe voci vorbesc de prima tentativă de cenzură online. O să vedeți de ce.

În contextul guvernamental, un document alb/white paper este de obicei un document cuprinzător ce abordează probleme complexe și propune strategii pentru abordarea lor. Acest tip de white paper poate servi ca un fundament pentru dezbaterea și elaborarea legislației. În mediul de afaceri, un white paper este folosit adesea pentru a explica tehnologia unui produs sau a unei soluții și pentru a argumenta de ce o anumită soluție este superioară altora.

Legea obligă firmele de tehnologie să blocheze și să elimine materialul ilegal de pe platformele lor. În plus, acesta subliniază importanța protejării minorilor de conținutul potențial dăunător. Prin procese stricte de verificare a vârstei. Companiile care nu se conformează ar putea fi supuse unor amenzi mari. Între 18 milioane de lire sterline sau 10% din veniturile lor globale. Există chiar posibilitatea condamnării executivilor lor.

Cenzura online începe să câștige teren

Secretarul de Interne Suella Braverman a declarat că această lege revoluționară este un avertisment sever pentru cei rău-intenționați. O dovadă că nu va exista „niciun refugiu pentru activitățile lor malefice”. Activități online sau offline.

Cu toate acestea, există rezerve cu privire la Secțiunea 122 a Actului. Acesta stipulează că Ofcom ar putea cere furnizorilor de servicii să monitorizeze comunicațiile online, făcând astfel criptarea imposibilă. Lord Parkinson, ministru pentru Cultură, Media și Sport Digital, a recunoscut că implementarea unei astfel de măsuri este mai ușor de spus decât făcută. Mai ales având în vedere constrângerile tehnice.

Ofcom (Office of Communications) este autoritatea de reglementare și autorizație a piețelor de comunicații din Marea Britanie. Înființată în 2003, Ofcom are responsabilitatea de a reglementa televiziunea și radioul, serviciile de telecomunicații fixe și mobile, serviciile poștale, precum și spectrul radio și televiziunea prin cablu. Misiunea Ofcom este de a proteja interesele consumatorilor și de a promova concurența, asigurând în același timp că serviciile de comunicații sunt furnizate într-un mod care servește interesul public. Acesta are puterea de a impune sancțiuni, inclusiv amenzi și, în cazuri extreme, poate retrage licențele operatorilor care nu respectă reglementările.

Signal se retrage din Marea Britanie

În ciuda asigurărilor guvernului că tehnologiile de criptare nu vor fi slăbite, textul legii lasă în continuare loc pentru interpretare. De fapt, pune în potențial pericol comunicațiile private. Poziția Signal asupra acestui subiect, așa cum a fost exprimată de CEO-ul Meredith Whittaker, rămâne neschimbată: compania ar prefera să-și retragă serviciile din Marea Britanie decât să facă compromisuri în privința confidențialității.

Pe de altă parte, rămâne mult scepticism cu privire la aspirația Marii Britanii de a fi ultimul refugiu online sigur. Ofcom, organismul de reglementare a telecomunicațiilor din Regatul Unit, urmează să lanseze un proces de consultare pe 9 noiembrie, care se concentrează pe conținutul ilegal. Alte două seturi de orientări, care abordează siguranța copiilor și activitățile frauduloase, sunt în curs de elaborare, cu implementarea completă a tuturor regulilor care nu este de așteptat să aibă loc până în 2026.

Reducerile de personal recente în moderarea conținutului de către companii precum X (anterior Twitter), Alphabet, Amazon și Meta ar putea fi inversate pe măsură ce acestea se străduiesc să se conformeze noii Legi a Siguranței Online din Marea Britanie

Registration

Aici iti poti reseta parola