Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Încă un pas spre războiul superputerilor. Acuzațiile ambasadorului Rusiei la Washington
Articole online

Încă un pas spre războiul superputerilor. Acuzațiile ambasadorului Rusiei la Washington

„Amenințări cu violență fizică”

Fără a specifica ce entitate americană presupune că s-ar afla în spatele acestui campanii agresive, Antonov a spus că presiunile asupra diplomaților includ „amenințări cu violența fizică”, pe fondul războiului aflat în desfășurare din Ucraina.

Antonov a povestit agenției de presă ruse TASS care e atmosfera în care trăiesc diplomații ruși: „Este ca o fortăreață asediată. Practic, ambasada noastră operează într-un mediu ostil… Angajații ambasadei primesc amenințări, inclusiv amenințări cu violență fizică”.

„Agenți de la serviciile de securitate americane stau în afara ambasadei Rusiei, oferind numere de telefon de la CIA și FBI, telefoane care pot fi apelate pentru a stabili contactul”, a susținut el.

CIA și FBI refuză să comenteze

Cuvintele ambasadorului rus au fost preluate de Reuters, care a contactat agențiilerespective. „CIA și FBI au refuzat să comenteze. Biroul Directorului de Informații Naționale și Departamentul de Stat al SUA nu au trimis t mesaje pentru a solicita comentarii”, se arată în știre.

Deși de mult timp a fost recunoscută ca o practică oarecum standard în rândul agențiilor de informații străine concurente să încerce să recruteze oameni din cealaltă tabără (care lucrează adesea sub acoperire diplomatică la ambasada sau consulatul țării lor), este cu totul neobișnuit ca această activitate să se petreacă în imediata apropiere a ambasadei., așa cum susține ambasadorul Rusiei.

În ceea ce privește atmosfera generală de hărțuire și intimidări la care ar putea fi primiți angajații ambasadei ruse – această parte a acuzațiilor pare mai credibilă, având în vedere că oficialii ruși din Europa au fost deja vizați de atacuri de acest fel. Cel mai recent exemplu este ambasadorul Rusiei în Polonia, care a fost stropit cu vopsea roșie cu ocazia ceremoniei „Ziua Victoriei” din 9 mai. Ambasadele și consulatelerusești din diferite părți ale Europei au fost, de asemenea, obiectul unor acte de vandalism în ultimele luni,. scrie zerohedge.com.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola