Evenimentul Istoric > Articole online > Caleidoscop > Încă o mare durere de cap pentru Putin. NATO se apropie de cele mai importante baze ale Rusiei
Articole online

Încă o mare durere de cap pentru Putin. NATO se apropie de cele mai importante baze ale Rusiei

Peninsula Kola, casa teribilelor submarine cu rachete balistice

Flota Rusă de Nord își are sediul în Golful Murmansk / Polyarny și Severomorsk. Componenta navală a triadei nucleare rusești se află în Polyarny. Aici se află temutele Ssbn (submarinele cu rachete balistice cu propulsie nucleară). Împreună cu cele ale Flotei Pacificului, submarinele cu propulsiei nucleară de la Polyarny sunt singurele pe care se poate baza Moscova, flotele din Marea Baltică, Neagră și Caspică nefiind dotate cu astfel de submarine.

În hinterlandul rus al Peninsulei Kola există mai multe baze aeriene și terestre importante, care au un rol important nu numai în apărarea portului Murmansk și a teritoriului național, ci oferă o proiecție strategică pentru operațiunile rusești din Arctica. Marele Nord este de ani de zile în centrul politicii de apărare a Moscovei.
Printre avioane merită menționate MiG-31 care, în versiunea K, poate transporta și rachete balistice hipersonice Kh-47M2 „Kinjal”.

Finlanda, un pumnal în coasta lui Putin

Ca urmare, Finlanda, tocmai datorită apropierii sale de o regiune rusă extrem de militarizată și strategică pentru operațiunile terestre sau maritime, reprezintă un plus pentru Alianța Atlantică și forțele sale armate. Trupele finlandeze se pot integra cu ușurință în structuriler defensive ale NATO datorită parteneriatului stabilit de Helsinki cu Bruxelles-ul de-a lungul anilor.

Forța militară a Finlandei

Putin știe prea bine că uriașa armată sovietică a avut mari probleme cu mica armată finlandeză, chiar dacă aceasta nu era la fel de bine echipată cva în zilele noastre. Acum, forțele armate finlandeze pot conta pe aproximativ 21.500 de bărbați și femei în serviciu activ. Există, însă, o rezervă, formată din personal care a efectuat serviciul militar, de aproximativ 900 de mii de oameni. Armata , organizată în 8 brigăzi pe timp de pace, e dotată cu 239 Mbt ( Tanc de luptă principal ) dintre care 100 Leopard 2A6 și 139 Leopard 2A4. Finlandezii au la dispoziție și 212 Ifv ( Vehicule de luptă infanterie ) și 1101 Apc ( Transport blindat de personal ), obuziere propulsate de 155 mm și 72 de 122 mm, un 56 Mlrs ( sistem de lansare multiplă de rachete ),740 de piese de artilerie remorcată și peste 1600 de mortiere, precum și 27 de elicoptere (dintre care 20 Nh-90). Forțele Aeriene Finlandeze ( Ilmavoimat ) utilizează 62 F / A-18 „Hornets” organizate în trei escadrile, care vor fi înlocuite în curând cu tot atâtea avioane de vânătoare- bombardament F-35A din a cincea generație . Se estimează că aproximativ 215 UAS ( Unmanned Air System ) de diferite tipuri sunt în serviciu (9 sunt Ucav MQ-9 „Reaper”), iar Helsinki, din acest punct de vedere, intenționează să-și extindă flota conștientizând, pe baza a ceea ce s-a văzut în conflictele din Nagorno-Karabah și din Ucraina,că „dronele”, inclusiv cele comerciale, au au un rol decisiv în desfășurarea operațiunilor terestre
Marina finlandeză ( Merivoimat ) este de tip exclusiv litoral , proiectată și echipată pentru a apăra apele teritoriale din Marea Baltică și pentru a efectua atacuri rapide asupra navelor inamice în tranzit. Este organizată ăn trei echipe formate din unități de mine (17 de diferite tipuri) și opt ambarcațiuni de patrulare de atac rapid (patru din clasa Hamina și patru din clasa Rauma).

Finlanda este una dintre puținele țări europene care încă mai pune accent pe serviciul militar. Acesta variază de la un minim de 180 de zile la un maxim de 362 și este deschis pe bază de voluntariat femeilor din 1994. Toți bărbații cu vârsta peste 18 ani sunt supuși conscripției pe o perioadă de 6, 9 sau 12 luni. Aproximativ 27.000 de bărbați sunt antrenați în fiecare an. Recruții primesc inițial pregătire de bază, după care sunt repartizați în diferite unități pentru pregătire specială. Soldații care sunt antrenați pentru sarcini care nu necesită abilități speciale servesc timp de 6 luni, în timp ce cei instruiți pentru sarcini solicitante din punct de vedere tehnic servesc 9 sau chiar 12 luni, scrie Il Giornale.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola