Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > În urmă cu 32 de ani a fost descoperit scheletul lui Tyrannosaurus Rex
Articole online

În urmă cu 32 de ani a fost descoperit scheletul lui Tyrannosaurus Rex

dinozaur

În urmă cu 32 de ani a fost descoperit scheletul lui Tyrannosaurus Rex

În mod uimitor, scheletul lui Sue era complet în proporție de peste 90%, iar oasele erau extrem de bine conservate. Angajatorul lui Hendrickson, Black Hills Institute of Geological Research, a plătit 5.000 de dolari proprietarului terenului, Maurice Williams, pentru dreptul de a excava scheletul dinozaurului, care a fost curățat și transportat la sediul companiei din Hill City. Președintele institutului, Peter Larson, a anunțat că intenționează să construiască un muzeu non-profit pentru a-l expune pe Sue împreună cu alte fosile din perioada cretacică.

În 1992, a început o lungă bătălie juridică pentru Sue. Biroul procurorului american a susținut că oasele lui Sue fuseseră confiscate de pe un teren federal și, prin urmare, erau proprietate guvernamentală. În cele din urmă s-a descoperit că Williams, un american parțial nativ și membru al tribului Cheyenne River Sioux, își tranzacționase terenul tribului cu două decenii mai devreme pentru a evita plata impozitelor pe proprietate și, prin urmare, vânzarea drepturilor de excavare către Black Hills a fost invalidă. În octombrie 1997, Muzeul Field din Chicago l-a cumpărat pe Sue la licitația publică organizată la Sotheby’s din New York pentru 8,36 milioane de dolari, finanțată parțial de corporațiile McDonald’s și Disney.

Scheletul lui Sue a fost expus la Field Museum în mai 2000. Uriașul schelet de T.rex – înalt de 4 metri la șolduri și lung de 13 metri din cap până în picioare, cu un craniu de 2.000 de kilograme și 58 de dinți – este expus într-un spațiu special de expunere.

Oasele extraordinar de bine conservate ale lui Sue au permis oamenilor de știință să determine multe lucruri despre viața lui T.rex. Aceștia au stabilit că dinozaurul carnivor avea un simț al mirosului incredibil, deoarece bulbii olfactivi erau fiecare mai mari decât cerebelul, partea gânditoare a creierului. În plus, Sue a fost primul schelet de T.rex care a fost descoperit cu o osatură, o descoperire crucială care a oferit sprijin pentru teoria oamenilor de știință conform căreia păsările sunt un tip de dinozaur viu.

Registration

Aici iti poti reseta parola