Doctorul Moarte pledează pentru implantul ucigaș
Ar fi vorba de o sinucidere programată, pe care utilizatorul o poate amâna apăsând un buton o dată pe zi pentru a opri administrarea otrăvii letale.
Ideea acestei invenții drăcești este că, atunci când starea de demență a utilizatorului ajunge într-un stadiu avansat, aceștia nu-și vor mai putea aminti să apese butonul, iar inevitabilul se va produce. Marea problemă este că acest concept s-ar putea dovedi dezastruos dacă un utilizator ar uita pur și simplu să apese butonul. Pe Philip Nitschke, cunoscut și sub numele de „Dr Death”, inconvenientul nu pare să-l supere. Nitschke este un fost medic care a devenit șeful campaniei de eutanasie voluntară Exit International.
Activistului pentru eutanasie i s-a suspendat dreptul de liberă practică în 2014 pentru că l-a ajutat pe un bărbat din Perth, Nigel Brayley, în vârstă de 45 de ani, să-și ia viața cu drogul mortal Nembutal.
Cine ar putea apela la implanturile ucigașe?
Potrivit lui Nitschke, persoanele care ar apela la astfel de implanturi ar putea fi perfect sănătoase și mai tinere decât vârsta declanșării demenței – în jur de 65 de ani (deși demența afectează și persoanele în vârstă de 30, 40 sau 50 de ani).
„Încă de acum zece ani, în unele locuri, o persoană are demență a putut în mod legal să completeze o cerere când avea mintea sănătoasă și să stabileacă: „dacă ajung așa, ucide-mă”, a declarat doctorul Nitschke pentru The Independent. .
„Acum, 10 ani mai târziu, un medic poate să vină, să citească bucata de hârtie și, deși nu știi care este drumul în sus sau în jos, să-ți facă o injecție și să-ți pună capăt vieții. Asta îi face pe mulți să se simtă inconfortabil și cu siguranță mă face și pe mine să mă simt inconfortabil.
Deci, la ceea ce lucrăm aici este un fel de implant pe care trebuie să-l opriți în fiecare zi. Când ai uitat de ce oprești ceva care sună, atunci vei muri.
Acest implant redă responsabilitatea persoanei și îi permite să obțină ceea ce își dorește, anume că nu vrea să trăiască mai departe ca o legumă”.
Ce este demența?
Demența este un termen folosit pentru a descrie o categorie întreagă de simptome legate de modificări comportamentale și scăderea treptată a abilităților cognitive și sociale.
Alzheimer este cea mai frecventă formă a demenței. Se crede că boala Alzheimer este cauzată de acumularea anormală de proteine în și în jurul celulelor creierului.
Conform previziunilor de la Alzheimer’s Research, în Marea Britanie un milion de oameni vor avea demenţă până în 2025, pentru ca până în 2050 numărul să se dubleze, scrie Daily Mail.