Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria universală > Imagini color realizate de fotograful lui Hitler surprind căderea Parisului în 1940
Articole online

Imagini color realizate de fotograful lui Hitler surprind căderea Parisului în 1940

Primul ministru britanic Winston Churchill încercase zile întregi să convingă guvernul francez să reziste, să nu accepte pacea, că America va intra în război și îi va veni în ajutor.

Premierul francez Paul Reynaud i-a telegrafiat președintelui Franklin Roosevelt, cerând, ca ajutor, o declarație de război și, dacă asta nu era posibil, orice alt ajutor.

Roosevelt a răspuns că Statele Unite sunt pregătite să trimită ajutoare materiale – și sunt dispuse ca această promisiune să fie făcută publică – dar secretarul de stat Cordell Hull s-a opus unei astfel de declarații, știind că Hitler, precum și aliații, o vor lua doar ca un preludiu la o declarație oficială de război.

În timp ce ajutorul material urma să apară, un astfel de angajament nu va fi făcut formal și public.

Când tancurile germane au intrat în Paris, două milioane de parizieni fugiseră deja, având motive întemeiate.

Imediat, Gestapo-ul german a început să lucreze: arestările, interogatoriile și spionajul erau la ordinea zilei, în timp ce o zvastică flutura deasupra Arcului de Triumf.

Aceste fotografii color de mai jos au fost realizate de Hugo Jaeger, fotograful personal al lui Adolf Hitler, la Paris în iunie 1940.

 

Registration

Aici iti poti reseta parola