Evenimentul Istoric > Articole online > Istoria secretă > Iezuitul de „ajutorul” căruia și diavolul se temea. Legăturile cu „Iluminații”
Articole online

Iezuitul de „ajutorul” căruia și diavolul se temea. Legăturile cu „Iluminații”

În „Ignatius His Conclave” , poetului englez John Donne spune că Lucifer are în iad două ajutoare, pe Machiavelli și pe Loyola, cel care a pus în practică scrierile lui Machiavelli. Chiar și Lucifer se teme de Loyola, temându-se că îi va lua locul,

Ignație și prietenii săi s-au întâlnit la Roma în primăvara anului 1539. Au început să lucreze pentru a înființa un nou ordin care să le răspândească noua credință. Ei au pregătit un mic regulament, pe care l-au numit „Formulă”, descriind îndatoririle lor și l-au prezenta ​​Papei Paul al III-lea.

Persoana care l-a ajutat cel mai mult pe Ignațiu la Roma a fost cardinalul Gasparo Contarini. Gasparo, care l-a ajutat de Papa Paul al II-lea să reformeze Biserica Catolică, era conducătorul sectei Spirituali, omologul sectei Alumbrados din Italia.
Dat fiind acest sprijin, în ciuda obiecțiilor unr cardinali, papa a acceptat oferta și ordinul iezuit și-a început activitățile pe 27 septembrie 1540, ca Societatea lui Isus.

Societatea lui Isus a fost organizată ca o sectă militară. Din acest motiv, „templierul din secolul al XIII-lea a fost un iezuit, iar iezuitul din secolul al XVII-lea a fost un templier”, potrivit francmasonilor. Slujind ca primul general superior al acestui nou ordin, Ignațiu a murit în 1556. A fost înmormântat în Biserica lui Gesu, prima biserică și primul centru al iezuiților din Roma proiectat de prietenul său Michelangelo, scrie ziarul turcesc Daily Sabah.

 

Pagini: 1 2

Registration

Aici iti poti reseta parola